Нови LED лампи ще осветяват Свиленград

От юли 20, 2019 14:24

Нови LED лампи ще  осветяват Свиленград

Ново енергоефективно улично осветление поставиха в Свиленград. Общо 630 броя LED осветителни тела ще заменят старите луминисцентни и обикновени елкрушки по електрическите стълбове.
Освен LED лампите към елтаблата се инсталират и електронни часовници за управление на осветлението.
Ще бъдат обхванати двадесет от най-натоварените улици, основно обновените с нови водопроводи и ново асфалтиране, както и възлови места в града като подходи и площади. Улиците са: „Ген. Скобелев”, „Цар Симеон Велики”, „Васил Левски”, бул. „България”, ”Княз Борис I”, „23-ти септември”, „Христо Шишманов”, „Ал. Стамболийски”, „Христо Ботев”, „Трети март”, „Крайречна”, „Граничар”, „Елин Пелин”, „Драган Цанков”, „Яна войвода”, „Бурденис”, „Д. Благоев”, ”Хр. Топракчиев”, „Страшимир Дочков”, „Георги Кирков”, подходът от метан станцията до кръговото и площадите „5-ти октомври” и „14-ти март”. Това е около 30% от цялото улично осветление на града.
Икономичното LED осветление струва на общината 31 000 лева собствени средства, планирани в бюджета за 2019 г.
Обновяването на уличното осветление в Свиленград започна от миналата година, когато бяха поставени LED лампи на подходите на града откъм Гърция и АМ „Марица” и на околовръстния път. На следващ етап ще се подменя осветлението и в други части на града.

От 2017 година общината има изготвен технико-икономически доклад за реконструкция и модернизация на системите за улично осветление в града и селата.

LED лампите се отличават с високо качество на генерираната светлина и дълъг експлоатационен живот. Срокът на експлоатация на светодиодите е минимум 50 000 часа. С тяхната употреба се очаква в следващия отчетен период да се понижи годишното улично електропотребление.

От юли 20, 2019 14:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама