Намериха нова сграда на Социалния патронаж

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 12, 2007 03:46

Намериха нова сграда на Социалния патронаж

Акценти

  • Интернет издание бр. 31 (139), година ІV, 10-16 август 2007г

Свързани публикации

Домашен социален патронаж – Симеоновград от началото на другия месец ще се помещава на ново място – бившия стол на Основно училище ,,Отец Паисий“. Ремонтите на предишните помещения на кухнята са към края си и се очаква в скоро време от РИОКОЗ да издадат разрешение за ползване на обекта. Всички стаи са основно ремонтирани, поставена е алуминиева и PVC дограма. От общината отпуснаха пари и закупиха нови печки, бойлер. Създадени са всички условия за пълноценна работа на кухненския персонал. Досега патронажът са намираше на улица ,,Васил Левски“ № 65, на място, където не бе много удобно за работа.

В момента патронажът храни 60 човека от Симеоновград и село Константиново. Това са главно пенсионери и инвалиди. Те им дават топла храна – по две ястия – постно и с месо. В петък получават храна за два дни.

За месец плащат 27 лева, но са внесли предложение на следващата сесия тази сума да се увеличи. Причината е непрекъснатото поскъпване на хранителните стоки. В началото на месеца олиото бе 2 лева, а сега е 2.60 и ще се увеличава. Така е и с други хранителни продукти, обяснява причината за промяната на тази сума Даниела Калинова, която работи там.
Сега от общината са готови за кандидатстване по нов проект- за социална трапезария – в стола да се хранят бездомни и социално слаби хора. Подобен проект на Социалното министерство те реализираха преди два месеца. Тогава от патронажа раздаваха храна по проект ,,Спасение“ на бездомни и социално слаби симеоновградчани.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 12, 2007 03:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама