Наградиха мажоретки за успешната им година

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 12, 2018 10:50

Наградиха мажоретки за  успешната им година

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, 2/82, 12-18 януари 2018

От община Симеоновград наградиха мажоретките към НУ „Отец Паисий”, Симеоновград. На парти в ресторант „Асара” те приключиха 2017 година, която се оказа успешна за тях. Там те, освен че се повеселиха, направиха равносметка на работата си до момента и набелязаха предстоящите си задачи.
Искрена радост у децата предизвика получаването на отличията, с които бяха възнаградени за упорития им труд: поименни медали и статуетки за принос в развитието на мажоретния спорт в Симеоновград и сладки, пухкави мечета-талисмани, с послание да им носят много късмет и още по-големи успехи.
Мажоретният състав, с ръководител Гергана Димитрова, към НУ ”Отец Паисий” съществува от 8 години. През тази година той спечели най-голямата си награда. Завоюваха бронзови медали от Международен шампионат в Унгария. Там те се представиха с танца „Български танцуващи пламъци“(“Bulgarian dancing flames”) в категория шоу мажоретки, кадети.
На шампионата заминаха с подкрепата на много спонсори. По време на посещението си в Симеоновград премиерът Бойко Борисов обеща да отдели 5 000 лв. от партийната субсидия за мажоретките. Евродепутатката Ева Паунова осигури екипите на момичетата.
Бизнесменът Хикмет Сербест пристигна от Турция, за да донесе лично дарение от 1000 лв. за пътуването на мажоретния състав за Унгария.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 12, 2018 10:50
Напиши коментар

1 Коментар

  1. зрител януари 13, 12:05

    Браво на децата

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама