Над 70 кучета от цялата страна получиха сертификати от изложба

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 21, 2019 11:34

Над 70 кучета от цялата страна  получиха сертификати от изложба

Ловното куче от породата “Курцхар” стана победител Best in show, на киноложката изложба състояла се в Харманли. Негов собственик е Тони Тонев.
Изложението се състоя в парк „Димана Данева“ на 5 и 6 октомври и е от ранг САС*, където най-добрите кучета могат да получат документ „карнет САС“.
Съдии бяха – Вихра Григорова, Пламен Чолаков от България и Мича Младенович, от Сърбия.
На изложбата участваха около 70 кучета от цялата страна. Те бяха от породите “Тибетски мастиф”, “Джак ръсел териер”, “Померан”, “Той пудел”, НОК, “Белгийска овчарка”, “Самоед”, “Австралийски кетълдог”, “Френски булдог”, “Голдън ретривър”, “Кане корсо”, “Ротвайлер”, “Стандартен грубокосмест дакел”, “Курцхар”, “Американски гол териер” и “Средноазиатска овчарка”.
Още награди Best in show взе померан, собственост на Станислав Драгов, следван от голдън ретривър и австралийски кетълдог.
Голямата награда Suprime Best in Show, или победител от двата дни, бе дадена четириногото на Станислав.
Освен титлите и дипломите, които получиха явилите се в двата ринга за оценка, кучетата участваха и в много конкурси и бяха наградени с купи и награди.
По време изложбата австрийците Сабине и Волфганг Глейнзер направиха демонстрация по послушание и защита със своите кучета. Семейство е живяло и работило в 8 държави по целия свят, а сега са в България. Тази година Волфганг участва на световното по IGP под българския флаг.
Киноложка изложба се организира за втора поредна година в Харманли.
От месец април „Киноложко дружество Харманли“ е пълноправен член на Българска републиканска федерация по кинология (БРФК).
*Киноложката изложба САС е от най-високо ниво и на нея могат участват кучета не само от България, но и от чужбина. Канят се и съдии и от други страни.
Спечелилото куче получава документ “карнет САС”, но той трябва да се потвърди и става валиден едва след потвърждаването му от БРФК.
Точният превод от френски на съкращението CAC е „канидатура за шампион“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 21, 2019 11:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама