Над 150 000 тона грозде ще отиде за винопроизводство

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 9, 2018 06:31

Над 150 000 тона грозде ще отиде за винопроизводство

Над 150 000 тона грозде от новата реколта ще отиде за винопроизводство, съобщиха от DiVino.Taste 2018. Според Емил Коралов, организатор на изложението в страната се отглеждат близо 600 хил. дка лозя, като 55 на сто от тях са червени, а 45 на сто – бели, към които са и десертните сортове.“Винопроизводството е сред водещите сектори за България, с добре структуриран бизнес, най-вече в преработката, но и в реализацията. Имаме над 166 лицензирани изби, други 15 са в процес на подготовка,“ посочи господин Коралов. Той очаква постепенно и плавно надграждане във винения сектор. За преструктуриране на бранша през следващите 4 години са планирани 50 млн. лв. от Министерството на земеделието, храните и горите.

Изложението DiVino.Taste 2018 тази година ще се проведе от 23 до 25 ноември в зала 5 на „Интер Експо Център“ София и ще се превърне в най-голeмия дегустационен салон на България. Очакава се да събере над 70 български винопроизводители, а посетителите ще имат на разположение избор от над 500 от най-добрите български вина за дегустация. Вината, които впечатляват, ще се продават в специално изградения за събитието магазин Casavino.

Предвидена е още силна програма от майсторски класове с дегустации на световни и български вина, интересни и полезни презентации, демонстрации от световни експерти и още редица изненади за професионалисти и ценители. Билетите за изложението вече са в продажба на Vintageclub.bg.

DiVino.Taste е най-силният и многолюден форум на българското вино у нас, където среща си дават и най-малките, и най-големите в бранша, а също сомелиерите и търговците на вино, ресторантьорите и крайните клиенти –винолюбители и ценители.

 

10 октомври

Снимка: DiVino.Taste 2018

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 9, 2018 06:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама