Над 1200 фалшиви парфюми задържаха на границата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 10, 2016 14:20

Над 1200 фалшиви парфюми задържаха на границата

Акценти

  • Контрабандните стоки са задържани, а на нарушителите са съставен актова по Закона за митниците.

Свързани публикации

За 1266 контрабандни парфюма, имитации на световноизвестни търговски марки, задържани на пункта Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници

Те са били открити при щателни митнически проверки на лек автомобил и два туристически автобуса, влизащи в страната от Турция.
При първия митническите служители отделили за щателна проверка автомобил с румънска регистрация. В него пътували шофьорът и негова спътница, които заявили, че нямат нищо за деклариране. При проверката се установило, че зад предните и задни седалки са открити 448 флакона парфюми и тоалетни води. Откритите аромати носели логото на 12 световноизвестни марки, сред които „Giorgio Armani“, „Versace“, „Chanel“, „Christian Dior“, „Calvin Klein“, „Paco Rabanne“. Установено е, че ароматите са собственост на жената, която заявила, че е закупила парфюмите от Турция за подаръци. Контрабандната стока е задържана, а на нарушителката е съставен акт по Закона за митниците. От дамата са иззети 2100 лева за обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт.

При други два случая, при проверки на два автобуса, митническите служители са задържали общо 818 парфюма и тоалетни води, имитации на световноизвестни марки. Ароматите били укрити в отделението за инструменти и на мястото за багаж на водача. На двамата шофьори, турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, се казва в съобщението.

Снимка: Митници


Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 10, 2016 14:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама