Митко Батчев смята, че не е предал никого

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 11, 2020 16:16

Митко Батчев смята, че не е предал никого

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 42/926, година XVII, 6-12 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

„Не съм предал никого!“ Това заяви общинският съветник Митко Батчев в началото на последната сесия на местния парламент.
Думите му прозвучаха като лично обяснение на статия в „Сакарнюз“ под заглавие „Предателство и позор в групата на “Възраждане“. Тя бе подписана от Божин Божинов, който бе водач на листата, и в нея той призова съветниците Митко Батчев и Пламен Минчев да си подадат оставки като общински съветници, защото са влезнали от групата на „Възраждане“, а сега гласуват против нея.
Господин Батчев е зам.-председател на групата „Заедно за Тополовград“ и като такъв има право на лично мнение, с което занимаваше всички общински съветници и тополовградчани, тъй като сесията се предаваше на живо.
Господин Батчев определи материала в „Сакарнюз“, написан от Божин Божинов, като “драсканица и пасквил”. В изказването си обвини свой колега, че в началото на мандата е правил совалки между групите в ОбС, за да търси подкрепа, за да го изберат за председател на ОбС. „Как бихте определили положението на човек, който в навечерието на конституирането на Общинския съвет разедини групата на „Възраждане“, като противопостави членовете с единствената амбиция да бъде избран за председател и с единствената цел да се увеличи пенсията, която му предстои в бъдеще?!”, попита той.
Според господин Батчев листата за общински съветници не е математически избор от безмозъчни, безпринципни съмишленици, тоест послушковци, а от личности с различна партийна принадлежност, обединени единствено от идеята да влязат в Общинския съвет в услуга и полза на семето на населението.
„Никой от нас общинските съветници не се е клел във вяра на председателя, който и да бъде той. Единствено сме се клели да спазваме закона, да работим, наблягайки на честността, чувствата и морала в своята работа като общински съветници. Не разбирам и не намирам отговор на въпроса: С какво, кога и кого съм предал?“, завърши той изказването си .
Красимир Иванов припозна себе си като човекът, който е разединил групата на „Възраждане“ си призна, че е бил кандидат за председател на Общинския съвет в групата за „Възраждане“.
“Аз наистина съм питал председателя на ГЕРБ дали ще бъда подкрепен. Правил съм разговори с госпожа Спирова, но тя ми каза „не“ и спрях до тука. За разлика от Вас, който цяла предизборна кампания ходихте с едни документи от партия на партия да Ви запишат в листите на избираемо място. Благодарение на господин Божинов Вие бяхте в листата, въпреки че това ни създаде доста проблеми. Тогава моите думи бяха: „Влизаш в листата, качваш се на самолета и ще бъдеш избран!, завърши Иванов. Не скри съжалението си, че Батчев е на 60 години, лъже.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 11, 2020 16:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама