Министър Асен Гагаузов откри магистрала

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 16, 2007 20:50

Министър Асен Гагаузов откри магистрала

Акценти

  • Интеренет издание бр. 19 (222), година V, 18-24 май 2007 г=

Свързани публикации

С танца „Харманджии“, изпълнен от ансамбъл „Хорищенци“, започна тържеството по откриването на близо 17 километровия участък от магистрала „Марица“ близо до селата Доситеево и Рогозиново. След това официалните лица се покачиха на построената на паркинга на това място естрада. Заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов бяха още Веселин Георгиев, директор на фонд „РПИ“, който е възложител на строителството на обекта, както и шефовете на изпълнителите на проекта – директорът на „Пътни строежи“ АД – Пловдив инж. Стойка Герова и инж. Румен Йовчев, директор на „Мостстрой“ АД.
Сред официалните лица можеха да се видят и областният управител Райна Йовчева, кметът на Харманли Михаил Лисков и кметове на Любимец и Тополовград Янко Кючуков и Петър Пашов, също и други гости. Около трибуната се бяха струпали жители на близките села, строители, много журналисти и граждани.
Първа пред множеството говори инж. Стойка Герова. Тя благодари на партньорите си от „Мостстрой“ и на инвеститора – фонд „Регионална пътна инфраструктура“, като пожела нова ползотворна съвместна работа по завършването на магистралата. След нея министър Гагаузов изрази удовлетворението си от темповете на изграждане на участъка и въобще на целия път. До 2009 г. със строителството на още 67 км магистрала “Марица” ще бъде завършена изцяло, заяви министърът. Той каза още, че от новия магистрален път ще спечелят всички, които живеят край него, тъй като той ще спомогне за развитието на инфраструктурата, бизнеса и условията на живот в региона.
След речите водосвет на обекта отслужи Негово Високопресвещество митрополит Галактион заедно със свещеници от Харманлийска и Любимчанска духовна околия. Лентата над пътното платно прерязаха министър Гагаузов и директорът на фонд “РПИ” Веселин Георгиев.
Откритият афициално в сряда участък “Харманли – Любимец” е част от автомагистрала “Марица”, която свързва другата автомагистрала – “Тракия” с граничния пункт Капитан Андреево. Общата стойност на строителните работи по отсечката е 65 млн. лв., осигурени от държавния бюджет чрез фонда “РПИ”. Кактосъобщи и министър Асен Гагаузов, до 2009 г. в експлоатация ще бъде пусната цялата магистрала.

За изграждането на 16, 66 км са дадени 65 млн. лв. от фонд „РПИ“, до 2009 г. се очаква пускането в експлоатация на цялата магистрала

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 16, 2007 20:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама