Милена Рангелова: „Продължаваме да работим за интересите на всички”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 13, 2017 14:14

Милена Рангелова: „Продължаваме да работим  за интересите на всички”

Госпожо Рангелова, на 6 декември градът чества своя празник. Какви добри новини можете да кажете на симеоновградчани?
Въпреки трудностите, ние продължаваме да отстояваме това, което правим вече трета година – да решаваме проблеми и да работим за интересите на всички симеоновградчани. С общи усилия показахме, че можем да вървим ръка за ръка, да реализираме проекти за града, които да носят позитиви за десетилетия.
Кандидатстваме в програми за финансиране, с които може да се подобри инфраструктурата и социалният живот в общината.
Добрата новина е, че вече имаме подписани договори за ремонт на улици и на обществено заведение. Единият проект е за рехабилитация и реконструкция на улична мрежа и прилежащи съоръжения за сумата 1 831 997 лева. По него ще бъдат ремонтирани улиците „Васил Левски”, „Иван Арнаудов”, „Родопи” и „Барон Хирш”. Вторият е за реконструкция и модернизация на детска градина „Зорница” и е за 1 089. 07 лева
В края на ноември и в началото на декември са подписани и двата договора.
В социалната сфера реализираме проект за раздаване на топъл обяд, за около 2 млн. лева до края на 2019 година. С него се осигурява храна на много пенсионери с ниски доходи.
Центърът за обществена подкрепа (ЦОП) е делегирана държавна дейност и от неговите услуги се ползват около 40 деца. Там работят добри специалисти.
В момента правим нов градоустройствен план с помощ от държавата и малко съфинансиране от нас. Така гражданите ще могат да си изваждат скици много по-бързо.
Освен с пари по програми, реализираме и проекти със средства от нашия бюджет.
Със заема, който общината взима, ще бъде разплатена оставащата неплатената част от ремонта на железния мост. Ще бъде асфалтирана ул „Сан Стефано”, защото тя не е ремонтирана откакто е направена, извършвани са само кърпежни дейности. Сега вече трафикът за кв. „Злати дол” се измести по нея и е нужно да се ремонтира. Сумата е около милион лева.
Ще отделим пари и за сградата на бившата болница. Покривът й е в трагично състояние и трябва да се оправи, защото там се намират много институции – ЦОП, Земеделска служба, Социални грижи, има и пункт за раздаване на топлия обяд.
Искаме да преместим Социалния патронаж в наша сграда там, където се намира Дневния център. В нея бяха направени плочите и вече отговаря на всички изисквания и може да се ползва приземния етаж. Ремонтът е за около 300 000 лева.

На какъв етап е разрешаването на проблема с питейната вода?
От МРРБ ни бяха отпуснати 180 000 лв. за създаването на нови водоизточници. Бяха поставени сонди на няколко места в града и в селата, но не излезе необходимата вода. Тя е с малък капацитет, в недобри показатели, не става за питейна. Горе долу в нормите е само тази, която излезе в село Константиново, но тя ще бъде достатъчна само да захрани селото.
Имаме проекти за ремонт на останалата част от гимназията. Тя е санирана преди години, а сега предстои да й се направи обследване. Предвижда се да бъде ремонтиран дворът, да бъде санирана останалата част от сградата, подменена дограмата. Ще се вземе мнението на директора и учителите, които ще кажат кои кабинети да бъдат ремонтирани.
Стараем се да участваме във всички програми. мисля, че нещата вървят добре. Искрено си го пожелавам на мен и на нашите съграждани, защото това ще бъде от полза на цялата общност, на цялата община. Дай боже да се случи!
Отправям своята благодарност към всички, които с делата си градят бъдещето на общината ни. На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следят завещаното от предците ни. Нека отдадем заслуженото и на нашите съграждани, оставили светла диря с делата с и в миналото, за изживеем пълноценно настоящето и да посрещнем с нови на-дежди бъдещето на нашия град.
В този празничен ден искам да си пожелаем здраве, благополучие и късмет!

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 13, 2017 14:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама