Мигрантите вече идват от гръцката граница

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 22, 2019 18:34

Мигрантите вече идват  от гръцката граница

Мигрантите вече предпочитат да влизат в България от границата с Гърция. Това потвърждава и Гранична полиция.
На пресконференция в Хасково главен комисар Светлан Кичиков съобщи, че от началото на годината са направени около 300 опита нелегални мигранти да влязат в България през зелената ни граница.
Колко са заловените не спомена, но увери, че хората му са обезпечени технически и с личен състав за изпълнението на сложната задача.
Охраната в региона около зелената граница е засилена, гранични полицаи проверяват навсякъде, а техен вертолет кръжи системно в тази част на страната. На митническия пункт Капитан Петко войвода всяка кола се проверява щателно за нелегални пътници.
В рамките на 10 дни край с. Ефрем има два случая с мигранти. При единия в селото се появило чуждестранно момче. Местните хора го нахранили с хляб и мляко, защото не ядяло салам и се обадили на граничарите да го приберат.
При друг случай в местността Варианта е бил спрян принудително микробус, но пътуващите в него се разбягали из гората. Свиделите разказват, че превозното средство е било с пробити гуми и счупено стъкло.
Чести са и новините в гръцките медии за заловени мигранти, влезли в тяхната страна от Турция.
През миналия месец по време на полицейска операция в Еврос, Гърция, бяха задържани 4 трафиканти. Те возели в микробуса си 16 незаконни мигранти.

842 мигранти са задържани през 2018 година на границата на България в Хасковска област. Чужденците били арестувани при 104 случая за незаконно преминаване в страната ни от Гърция и Турция.
През миналата година общо 12 500 чужди граждани са направили опити да проникнат на територията на страната. Натискът е бил по-засилен на гръцката граница през втората половина на 2018-та. Той е нараснал с 40%.
Това показва, че увеличението е 6 пъти спрямо предишните години.

Снимка: Радио Еврос

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 22, 2019 18:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама