Местните политици не се разбраха, ЦИК назначава състава на ОИК в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 25, 2015 17:43

Местните политици не се разбраха, ЦИК назначава състава на ОИК в Харманли

Акценти

  • От ЦИК ще имат последна дума и там ще преценят кой да бъде заместник-председател

Свързани публикации

Представителите на политическите сили в Община Харманли не постигнаха консенсус за състава на Общинската избирателна комисия (ОИК) на местните избори, които ще се състоят в края на октомври. На консултациите при кмета Михаил Лисков днес препъни камъка бе искането на АБВ за заместник-председателско място в нея.

На консултациите участваха представители на политически сили, които са парламентарно представени. Валентина Димулска от ГЕРБ предложи за председател да бъде назначена Наталия Петрова, по професия учител.

Минка Стоянова от БСП и коалиция настоя заместник-председател да бъда юристът Димка Стаматова.

Представителят на ДПС – Сезгин Мустафа поиска секретарят на ОИК да бъде юристът Йорданка Христова.

Михаил Авджиев от Патриотичния съюз има претенции за член на комисията. Същото желание изявиха Милан Бакалов и Светла Георгиева от Реформаторския блок. Жельо Желев от Атака, Красимир Панчев от „България без цензура“ също настояваха, както е по закон, да имат представител в комисията.

Красимир Костов, представляващ АБВ в Харманли, поиска техния човек да е заместник-шеф. Предлага за този пост да е юристът Станислав Михов.

В закона е записано, че комисия в такава община като Харманли може да има управително тяло от председател, зам.-председател, секретар. Общата численост е 11 човека.

От своя страна БСП държаха техният човек да е заместник, защото са втора политическа сила в страната и не отстъпиха.

След като представителите на различните политически сили не стигнаха до консенсус, от ЦИК ще определят състава служебно до края на другата седмица.

Другите предложения за ОИК са: БСП предложи за член Иван Дамянов, РБ- Минка Костова, Патриотичния съюз – Галя Аспарухова, ББЦ – Кольо Севов, Атака – Жельо Желев, а ГЕРБ – Росица Гичева и Ваня Еджиева.

This slideshow requires JavaScript.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 25, 2015 17:43
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Бъреков август 25, 21:11

    Тази България без цензура има ли я та ще има и представители в комисията . Нейният лидер се провали което чака и неговите хора в Харманли

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама