Ловци стреляха па панички, ядоха печено яре

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 18, 2008 08:59

Ловци стреляха па панички, ядоха печено яре

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, бр.29 (282) година VI, 18-24 юли 2008 г.

Свързани публикации

Две ловни дружинки на селата Надежден и Черепово в неделя преди обед стреляха по панички, а следобед изядоха печено яре. Съревнованието те направиха на стрелбището в местността ,,Ловния парк“ край Харманли. Победители станаха надежденци, с председател Димитър Кавалджиев. Те успяха да прострелят с пушките си повече панички, изстрелвани от машина. Двата отбора бяха от по пет човека. Череповци взеха назаем ловджия от с. Шишманово, защото не им достигаше бройката. Съдия на двубоя бе Слави Варналиев, а VIP гост ба Гошо Червения.
Общо взето всички се представиха добре на стрелбата, но имаше и такива, на които просто не им вървеше. Такъв неудачник бе Митьо Сома от групата на Черепово, спечелил приза ,,най-голям карък“. Антон Нейков – Тънкия, който повече от пет часа печеше ярето получи награда за най-добър организатор. Той бе признат и за най-перспективният млад състезател. Като мотив за това се изтъкна, че не пропускал нито ловни мероприятия, нито банкети.
Надежденските стрелци, когато вкусното печено яре бе към края си, а празните бутилки от бира се търкаляха под масата, добиха самочувствие и хвърлиха ръкавицата към останалите си колеги от Ловно рибарското сдружение. Те обявиха, че са готови да се срещнат на стрелбището и с други свои колеги. Стрелците от Черепово са решили от своя страна да си купят собствена машинка за изстрелване на панички, за да се подготвят по-добре за стребла. Надяват се друга година да не се посрамват и да не дават яре като по-слаби.
За да стане мохабетът както трябва, победители и победени си поръчаха с такси торта ,,Булеварда на рома“. След като и тя бе изядена, продължиха десерта си с вафли “Боровец” и накрая завършиха с диня. Наградите за състезанието бяха осигурени от фирма ,,Калиакра“. Това бяха чаши за бира под формата на женски бюст.
Около два месеца са се водили преговорите за двубоя. Проблемът със забавянето бил, че стрелбището не било свободно през дните, когато те искали да стрелят. Те организираха събитието в чест на 171 години от рождението на Васил Левски.
Заради новия закон за лова, който не е влязъл още в сила още, не е ясно кога ще бъде открит ловният сезон – дали на 9 или 16 август.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 18, 2008 08:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама