Ловджии гръмнаха полудиво прасе

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 29, 2017 17:02

Ловджии гръмнаха  полудиво прасе

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 49/80, 22 декември 2017 – 4 януари 2018

Свързани публикации

Полудиво прасе падна под сачмите на ловни пушки. Стрелците са от ловната дружинка на село Тянево, Симеоновградско. Свинята е от източнобалканската порода, която е покрита с остра, груба и черна четина. Подобни се отглеждат в Странджа, където живеят на свобода из гората, но се връщат вечерта при стопанина си.
Прасето в Тянево било с крави, които пасели в електропастира. Там обаче влезнали кучетата на ловджиите, които го нахапали много жестоко. Наложило се да бъде застреляно, а след това от дружинката го платили на собственика.
Друг случай, завършил с нараняване на ловец, се случи в края на миналата седмица край село Свирково. Там разярено прасе нападна ловец по време на лов.
Глиганът бил в храсталаците, когато е вдигнат от кучетата. След като излязъл на поляната, по него е стрелял местен ловец. Той явно само го е ранил, защото разяреното животно побегнало в друга посока. Там е бил друг ловец, гост от София, който за пръв път излиза с тази дружинка на излет.
Според останалите авджии, той е стрелял по мишената отдалеч и не е могъл да я повали. Разяреното прасе го нападнало, а с острите си бивни, му е разкъсало част от крака. Намесата на колегите му финализирала неравностойната схватка.
Пострадалият бе настанен в харманлийската болница, без опасност за живота.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 29, 2017 17:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама