Ловджии гръмнаха полудиво прасе

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 29, 2017 17:02

Ловджии гръмнаха  полудиво прасе

Полудиво прасе падна под сачмите на ловни пушки. Стрелците са от ловната дружинка на село Тянево, Симеоновградско. Свинята е от източнобалканската порода, която е покрита с остра, груба и черна четина. Подобни се отглеждат в Странджа, където живеят на свобода из гората, но се връщат вечерта при стопанина си.
Прасето в Тянево било с крави, които пасели в електропастира. Там обаче влезнали кучетата на ловджиите, които го нахапали много жестоко. Наложило се да бъде застреляно, а след това от дружинката го платили на собственика.
Друг случай, завършил с нараняване на ловец, се случи в края на миналата седмица край село Свирково. Там разярено прасе нападна ловец по време на лов.
Глиганът бил в храсталаците, когато е вдигнат от кучетата. След като излязъл на поляната, по него е стрелял местен ловец. Той явно само го е ранил, защото разяреното животно побегнало в друга посока. Там е бил друг ловец, гост от София, който за пръв път излиза с тази дружинка на излет.
Според останалите авджии, той е стрелял по мишената отдалеч и не е могъл да я повали. Разяреното прасе го нападнало, а с острите си бивни, му е разкъсало част от крака. Намесата на колегите му финализирала неравностойната схватка.
Пострадалият бе настанен в харманлийската болница, без опасност за живота.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 29, 2017 17:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.