Контрабандни цигари в тайник на Мерцедес откриха митничари

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 5, 2018 19:17

Контрабандни цигари в тайник на Мерцедес откриха митничари

Контрабандни цигари, укрити в тайник на Мерцедес открила митничари и граничните полицаи на ГКПП Капитан Андреево. Те са били превозвани в лека кола Mercedes, влизащ в страната от Турция на 4 май. Българският шофьор пътувал сам заявил, че не пренася стоки или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е било отделено за щателна митническа проверка. При нея, в специално изграден тайник, под предната седалка, са открити 8280 къса /414 кутии/ цигари без акцизен бандерол.

Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са били задържани. На шофьора са съставени два акта, единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другият акт – за наличието на тайник, се казва в съобщението.

От митниците съобщават, че през първите десет дни на месец май на митническия пункт Капитан Андреево техни служители са иззели 4 782 кутии цигари, закупени от Турция от 260 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма.

През масец април откриха цигари, скрити в тайник на автомобил Крайслер.

За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 2 506 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 36 акта, съобщават от митиниците.

Снимка: Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 5, 2018 19:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.