Контрабандни цигари в тайник на Мерцедес откриха митничари

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 5, 2018 19:17

Контрабандни цигари в тайник на Мерцедес откриха митничари

Контрабандни цигари, укрити в тайник на Мерцедес открила митничари и граничните полицаи на ГКПП Капитан Андреево. Те са били превозвани в лека кола Mercedes, влизащ в страната от Турция на 4 май. Българският шофьор пътувал сам заявил, че не пренася стоки или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е било отделено за щателна митническа проверка. При нея, в специално изграден тайник, под предната седалка, са открити 8280 къса /414 кутии/ цигари без акцизен бандерол.

Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са били задържани. На шофьора са съставени два акта, единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другият акт – за наличието на тайник, се казва в съобщението.

От митниците съобщават, че през първите десет дни на месец май на митническия пункт Капитан Андреево техни служители са иззели 4 782 кутии цигари, закупени от Турция от 260 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма.

През масец април откриха цигари, скрити в тайник на автомобил Крайслер.

За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 2 506 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 36 акта, съобщават от митиниците.

Снимка: Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 5, 2018 19:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама