Откриха контрабандни цигари, скрити в пода на Крайслер

Сакар нюз
От Сакар нюз април 18, 2018 15:06

Откриха контрабандни цигари, скрити в пода на Крайслер

За 17 600 къса /880 кутии/ контрабандни цигари задържани на Капитан Андреево, съобщават от Агенция „Митници“. Контрабандните цигари са открити в лек автомобил Chrysler, влизащ в страната от Турция. Той е бил управляван от английски гражданин, с турски произход и е пътувал със съпругата си и двете им деца. Заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране, но превозното средство е отделено за щателна митническа проверка. При нея, в специално изграден тайник, в пода на автомобила зад задните седалки, са открити цигари без акцизен бандерол. Те и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора са съставени два акта, единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другият акт – за наличието на тайник.

От митниците обобщават, че през първите две седмици на месец април на митнически пункт „Капитан Андреево“ служители задържали 166 900 къса (8 345 кутии) безакцизни цигари и 15 кг тютюн за пушене. Иззели са 3 943 кутии цигари, закупени от Турция от 175 преминали пътници, тъй като акцизната стока е превишавала нормата за безмитен внос.

За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 4402 укрити кутии цигари, за които са съставени общо 44 акта.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз април 18, 2018 15:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.