Конкуренти си отмъщават със саботажи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2017 12:04

Две посегателства срещу собственост на фирма „Балканска звезда“, са обект на щателна проверка от прокуратурата. За това сигнализира пред разследващия сайт Бивол Борис Бояджиев, който е неин изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „Елпром – Харманли“.

„Първото престъпление е на 20 януари, когато претърпяхме инцидент с наш тежкотоварен автомобил. Задна гума пада, защото 6 гайки са отвинтени и камионът кара на спирачен диск. Затова умишлено действие сигнализирахме Районна прокуратура – Троян. Направи се проверка, която констатира, че няма данни за извършено престъпление
На 19 април бе извършен палеж на два автомобила, намиращи се в двора на нашата фирма. Видео камерите са записали подпалвача“, казва той.
И при този случай прокуратурата все още не е обявила, че има данни за извършено престъпление.
Управителят на фирмата „Балканска звезда“ в Троян твърди, че най-вероятно местни първенци са поръчали саботажите. Като възможна причина посочва, че те им се явяват конкуренти.
„По-малко вероятно е тези действия да са на лице, бивш управител на наша фирма, който в момента е техен служител. Той бе уволнен за некомпетентност и финансови злоупотреби от „Балканска звезда“. След това регистрира фирма с подвеждащо име и започна да увещава наши работници да отидат при него на работа. Фирмата е на известни личности от града, които са много силни, защото са хора на известен политик от национален мащаб. Те назначавали кой да бъде прокурор, се хвалят собствениците на тази фирма”, споделя господин Бояджиев пред Бивол.
Новорегистрираната фирма копирала бранда на утвърдената марка „Елпром“. От нея атакували клиенти на „Балканска звезда“ и „Елпром – Харманли“ по телефона, с есемеси, с писма. Явно работата не е тръгнала, защото започнали да съкращават хора, а други пускали в отпуска.
Това вероятно дразни още повече местните дерибеи, защото тормозът над утвърдените производители продължава пред очите на бавещата се прокуратура.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2017 12:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама