Храмът на Мелпомена отново дойде в Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2017 08:24

Храмът на Мелпомена отново дойде в Тополовград

Тополовград отново е в прегръдките на театъра, след като състави от страната от чужбина изнасят свои пиеси тук. В понеделник бе открито XXII издание на „Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”.
По традиция участниците в него и гостите преминаха по Главната улица, аплодирани от събралите се зрители. Шествието бе озвучено от гайдарския състав при „Светлина 1925”, с. Момчиловци. Сред участниците се открояваха, артистите от клуб „Дивинитас“. Те бяха с кокили и стърчяха над останалите.
На централния площад на тържествена церемония бяха издигнати знамената на държавите – участнички на фастивала. След това артистите по червен килим влязаха в залата на читалището, където тя продължи.
Откри я детският хор с изпълнение на „Върви народе възродени“. Децата приветстваха участници с „добре дошли“ на сръбски, македонски, турски, молдовски, гръцки, украински.
Сред гостите бяха народният представител Никола Динков, бригаден генерал Явор Матеев, кметове на други общини, спонсори.
Водещите прочетоха поздравителни адреси от министъра на културата, от посолствата на Украйна и Молдова, от командира на 68 бригада Специални сили, от общини, от културни институции.
В концертната програма участваха изпълнители от клуб за спортни танци „Бургас 1975” и мъжки хор „Сакар“.
Мажоретки показаха наградите, които ще бъдат връчени на най-добрите. Церемонията ще се състоя на 21 май, вечерта в залата на читалището, където ще бъде връчена и на-голямата награда – Златна камила, дело на тополовградския художник Христо Дюлгеров.
Вечерта завърши с постановката на театъра – домакин „Добрият доктор” по Нийл Саймън.

Журито на фестивала е с председател – Борислав Чакринов – режисьор, директор на Драматичен театър „Адриана Будевска“- Бургас, Богдана Костуркова – драматург, Вълчо Янев- актьор и режисьор, представител на Организационния комитет.
Тази година да пръв път участва и актьора Калин Сърменов.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2017 08:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама