Кой трябва да се срамува за състоянието на общината?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 27, 2020 08:31

Кой трябва да се срамува за състоянието на общината?

Акценти

  • Регионален вестник, # 29/913 година XVII, 24 - 30 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Как може някой да твърди, че се срамува, че общината е в незавидно състояние, след като той самият е участвал в нейното управление. Този риторичен въпрос си задава кметът Божин Божинов след изказване на общинския съветник Наско Стоянов. В края на последната сесия той направи следното изказване:
„Дългите години на безхаберие ни доведоха до това положение. В другите общини хората провеждат политики с визия напред, предвиждат какво ще се случи, а като бях в Елхово ми се присмяха, че от град сме станали село, щото в миналото бяхме град с интелигенция и с читави хора, и имахме уреден град в ония години. Станахме село, а съседни нам общини се развиха.“
Господин Стоянов се подразнил, че на видео на „Сакарнюз“ сме го снимали как на заседание на ОбС присъства с джапанки. Заключението му е, че „и тежки фракове да сложим, положението в общината няма да се подобри.“
Кметът Божинов е възмутен от господин Стоянов, който каза, че се срамува от състоянието на общината. „Аз мисля, че той най-малко има право да го каже, защото е дългогодишен съветник и беше в ръководството на Общината. Така че точно той може да каже защо състоянието на общината е такова!
През втория и третия мандат тук не се работи за хората, говори се само за интриги, кой какво прави, правят се доноси, използват се някакви кални прийоми. Не знам дали това е заложено генно в българския народ, но в нашата община е доста разпространено доносничество и интригантство.
Нека господин Стоянов да отговори защо транспортът в общината е в това състояние, той през годините се занимаваше с това. Защо не се изпълняват автобусите линии, защо се изгониха другите превозвачи? Той поне от уважение към съветниците няма право да се подсмихва и да използва саркастични забележки и да коментира иронично , че е дошъл по джапанки на сесия. Призовавам го на следващите заседания, да си дойде като другите общински съветници и да има уважение към тях.”
Кметът благодари на съветниците, които гласуваха за асфалтирането на улиците по селата и сподели, че не може да разбере какъв е мотивът да не гласуват предложението съветниците от ГЕРБ, а също така и Спирова, и Коджаманов.
„Накрая искам да се обърна към населението на общината, които знаят, че ние никога няма да ги предадем и да ги изоставим! И с нокти, и със зъби, и с всякакви методи ще се борим за просперитета.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 27, 2020 08:31
Напиши коментар

5 Коментара

  1. Емо август 13, 15:25

    Тая мишка “ Карата“ жена си не може да управлява, политик ще ми става…

    Отговори на този коментар
  2. Даяна Коджаманова юли 27, 14:28

    Положението в Община Тополовград няма да се подобри. Има будни граждани и интелигенция – наполовина будни и наполовина интелигентни. Другата половина от двете части се олицетворява от затворените очи на хората, поради роднински връзки, доза страх и може би „мъничко“ корупция. Но това го има навсякъде и бих казала при всеки.
    Не навсякъде обаче, в единствения останал вестник, следящ отблизо случващото се в една община – в случая Община Тополовград, се пишат и публикуват статии, отразяващи мирогледа само на едната страна от масата, около която са подредени общинските съветници. Редно ли е тогава да се говори за съвместно управление и взаимно взети решения?!
    Не е редно, няма и да стане. А към какво води това – към неподобрение на която и да е обществена структура, към 1/100 положително взети за общината решения. А това значи, че положението в Община Тополовград няма да се подобри.
    Не е редно да се говори с омраза и ненавист към човек, с когото седиш на една маса и взимаш решения, за които се нуждаеш от вота на този човек. И единият, и другият са грешни. Но как може да се говори за дългогодишно интригантстване, доноси и „кални прийоми!“, когато в същия, в точно този момент се създават интриги, пишат се статии за тях и хората ги четат. А хората са заспали, „не им се занимава с глупости“ и вярват на този, който е отразил интригата и предстоящия скандал. Незаспалите виждат какво става, може би дори разграничават истината от лъжата и то правоверно, но корените ги дърпат надолу. Да кажем, че и това го има навсякъде.
    Генно заложено ли е интригантстването в българското общество – смехотворно! Дано поне сред тополовградското население бъде отстранено „със зъби и нокти“! Дано…!
    От години Община Тополовград върви само и единствено надолу. Дори в близките години да не достигнем дъното, това не е особено важно, защото ще продължава да се върви само и единствено надолу. И това е истина, която всеки съгражданин знае, но ще е добре повечето да започнат да я признават и то на глас– най-вече тези, седящи около онази маса, за която вече споменах.
    Ако вие (възрастните) не можете да ги накарате, то поне хвърлете малка светлина за надежда у младите хора, за да не останете сами някой ден и да няма какво и кого да управлявате.

    Отговори на този коментар
  3. Нейчо юли 27, 09:51

    Стоянов май забрави, че преди години всичките му бусове бяха облепени с плакати на Божин.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама