Коалиция ДЕСНИТЕ бори купуването на гласове с безплатен интернет в ромския квартал

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 27, 2014 11:33

Коалиция ДЕСНИТЕ бори купуването на гласове с безплатен интернет в ромския квартал

Три точки с безплатен интернет пуснаха от Коалиция ДЕСНИТЕ в квартал „Република“ – Хасково. Жители и минувачи по ул. „Ястреб“ могат да ползват безплатно мрежата sokeres ( в превод „какво правиш“) като при старта на мрежата се зарежда предупреждение „Не продавай гласа си“. На фона на схлупени къщи има четири десетолевки, като от Коалиция „ДЕСНИТЕ“ предупреждават, че се равняват на четири години мизерия и бедност.

Компютърната грамотност е ключов фактор в преодоляването на бедността и мотивацията за развитие. Колкото повече достъп до информация имат хората, толкова по-добре ще могат да управляват сами своя живот.

„Хората трябва да започнат да се информират, че купуването и продаването на гласове са престъпления спрямо техния собствен живот“, каза водачът на листата Деница Сачева. „Парите, които се раздават на ръка по време на избори, обикновено са с произход корупция. Хората трябва да знаят, че това са пари, откраднати от тях, за да бъдат възстановени на плащащите след изборите отново с кражби, пак от тях. За едните 30-40 лв. в деня на изборите, хората плащат с по четири години от живота си“, каза още Сачева

„Най-добрият начин да се борим с това явление, при това трагично състояние на съдебната система у нас, е да са дава информация на хората и те самите да се разгневят и да откажат да бъдат правени на маймуни. Борбата с купуването и продаването на гласове трябва да бъде лична кауза на всеки гражданин, който иска да живее в нормална държава. Затова и активността за гласуване трябва да бъде голяма – само така купеният и контролиран вот няма да се разпорежда с бъдещето ни“, призова Борислав Бояджиев, член на листата на ДЕСНИТЕ в Хасково.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 27, 2014 11:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама