Кметове от ГЕРБ благодариха на лидера на ЕНП в Европа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 16, 2018 07:59

Кметове от ГЕРБ благодариха  на лидера на ЕНП в Европа

Президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозед Дол се срещна с кметове и председателите на ОбС от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ. Сред тях бяха градоначалниците на Димитровград, Ивайловград, Харманли, Маджарово и Любимец.
Жозеф Дол поздрави управниците за успешното развитие на българските региони в последните години. По думите му, управляваните от ГЕРБ населени места са придобили европейски облик в последните години. Президентът на ЕНП подчерта, че българските градове и села се развиват непрекъснато и изрази увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.
Градоначалниците изразиха благодарността си към ЕНП и заявиха, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС е от изключително значение за всички населени места в страната. Те дадоха своите доводи защо кохезионната политика не трябва да се променя с примери от регионите, които управляват. Президентът на ЕНП подчерта, че страната ни е сред отличниците в тази сфера и заяви, че кохезионната политика е важна не само за България, но и за целия ЕС, защото обединява страните-членки. “България се доказа като надежден партньор и отговорна страна-членка на ЕС. Кохезионната политика намалява разликите между държавите и това се вижда в много от българските градове, придобили европейски облик в последните години”, обясни още Жозеф Дол.
По време на срещата президентът на ЕНП изрази задоволството си, че те живеят с проблемите на хората на населените места, които ръководят.

Президентът на ЕНП бе категоричен, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС. “От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 16, 2018 07:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама