Знаци на кръстовище дразнят харманлийци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 14, 2018 17:47

Знаци на кръстовище дразнят харманлийци

Много харманлийци се чудят докога ще стоят тези знаци на кръстовището на улиците „Никола Петков“ и „Бенковска“ в Харманли. Там преди два месеца бе прокопан и запълнен канал, но все още не му е поставена асфалтова настилка. Пръстта замърсява асфалта, а при дъжд създава опасност от подхлъзване на автомобили и пешеходци. Има поставени знаци, които предупреждават за това.
От техническа служба на ОбА Харманли обясниха, че преди два месеца се наложило да прекарат нова канализация, която да свързва тази от улица „Бенковска“ с друга, на „Никола Петков“. Това е било наложително заради проблемите с отходните води, които се появявали в сграда на бул. „България“ при всеки по-сериозен дъжд. Там се помещават данъчно, прокуратура, аптека и магазини. Тъй като по тръбите под сградата преминава всичката вода от блоковете на ул. „Бенковска“, тя не издържа на напора, аварира, избиват отходни води, които заливат ниските части на мазета.
С изграждането на новото отклонение, голяма част от водите, идващи от улица „Бенковска“, вече се отвеждат на друго място и не създават такъв напор, от който да се появяват аварии в сградата на бул. „България“. Обществените мазета са обезводнени, а след обилните дъждове през последния месец не се е появила никаква авария.
Тъй като новият канал е много дълбок и макар че на всеки 30 см бе трамбован, пръстта в него продължава да се сляга. Въпреки това, след като започне ремонта и кърпежи на улици и този канал ще бъде асфалтиран, увериха от ОбА.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 14, 2018 17:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама