Кафе и уиски община няма да субсидира

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 9, 2016 19:59

Кафе и уиски община няма да субсидира

Акценти

 • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 9/651, година XIV, 3- 10 март 2016

Свързани публикации

Община Харманли вече няма да субсидира продажбата на кафе и уиски. Тя отдава под наем кафенето в Културния център, където това се правеше досега. Фирма „Джи ти корп“ ЕООД спечели търга с явно наддаване и всеки месец ще й плаща солидна сума. Конкурсът се състоя на 29 февруари, понеделник. На него се явиха освен спечелилата фирма още една. На 17 март ще бъде подписан договорът, след който фирма „Джи ти корп“ ЕООД официално ще започне работа.
Новият наемател на заведението в Културния център смята да го направи по западен стандарт от типа „Bar & Dinner”. Идеите му са различни, но според него това ще се превърне в любимото място на много хора. Фирмата му стопанисва заведение за хранене в Пловдив и е с опит в бранша.
Необходимостта от ремонтни дейности ще продължи в рамките на месец и половина. Обновено и с много повече места след това, то ще очаква посетители. За доброто обслужване новият собственик ще се нуждае от квалифициран персонал, който да предразполага клиентите в приятната обстановка. Той ще бъде повече от сегашния.
По отчетите, които се даваха досега, в кафенето всичко бе идеално и то не бе на загуба. Макар че общото търговско помещение е 281 квадрата, колкото два средни апартамента, разходите за битови нужди, които се показваха, бяха колкото за малък апартамент, около 180 лева месечно.
Заведението бе изградено с общински пари, а част от разходите му се поемаха от издръжката, отделяна за Културния център. Не фигурираха разходи за банки и други институции. Затова в него можеше да се продава на цени, които бяха по-ниски от другите заведения в града. Този нелоялен начин на търговия бе причина за недоволство от страна на други търговци в града, които искаха заведението да работи на пазарен принцип. И още коментираха, че в Закона за местното самоуправление общината може да извършва стопанска дейност без печалба, която да покрива социални нужди на гражданите, а продажбата на кафе, торти и уиски не е в тази категория
Кметът Михаил Лисков не искаше и да чуе за доводите им, защото кафенето бе любимото му заведение, където празнуваше нова година с приятели.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 9, 2016 19:59
Напиши коментар

3 Коментара

 1. fenка март 10, 15:47

  Лисика може да си празнува където си пожелае .Не му берете кахъра.Ще му накривите шапката щото той си направи парички .

  Отговори на този коментар
 2. Батко Петко март 9, 23:55

  Еееее, Лисикът тази година ще празнува в „Bar & Dinner“ хахахаха

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама