Иззеха € 64 000 от джобове на пътник на границата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2019 07:50

Иззеха € 64 000 от джобове на пътник на границата

За задържани 64 400 евро, открити в джобове на пътник, съобщават от Агенция „Митници“. Недекларираната валута е задържана в турски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Това е станало на Митнически пункт – Лесово, когато мъжът е преминавал границата с лекия си автомобил.
Колата, с българска регистрация, е пристигнала на пункта на 26 февруари, на трасе за изход на леки автомобили, по посока от България към Турция. В нея са били шофьорът, български гражданин, и двама турски граждани. Единият от тях е със статут на постоянно пребиваващ в България. Пред митнически служители те заявили, че нямат нищо за деклариране, но личният преглед показал друго. В първия – шофьора на автомобила, са намерени 15 000 евро. Единият пътник, турски тражданин, е пренасял недекларирани 25 200 евро. Най-голямата сума контрабандна валута – 64 400 евро, е открита в джобове по дрехите на третия пътник. На първите двама са съставени актове за нарушение на Валутния закон, а на третия от колата е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава. Недекларираната валута от общо 104 600 евро, с левова равностойност 205 000 лв., е иззета.
В друг случай, при съвместна проверка на митнически служители и гранични полицаи, на ГКПП Капитан Андреево са открили недекларирани 65 000 евро. Валутата е открита в автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. Автобусът пристигнал на граничния пункт на 26 февруари в 23:30 часа. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране.
За превозното средство е подадено искане от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ за извършване на щателна митническа проверка. При нея в раницата на един от пътниците, между личния багаж, е открита полиетиленова торба, пълна с пачки с евро в различни купюри. Откритите общо 65 000 евро, с левовата равностойност на 127 128 лева, са задържани.

При трети случай служители от МП „Летище София – пътници“ открили 36 915 евро при проверка на български гражданин, пристигнал с полет от Израел. Те са били в джобовете му.
Отритата валута е иззета.

Снимка: Агенция Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2019 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.