Иззеха € 64 000 от джобове на пътник на границата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2019 07:50

Иззеха € 64 000 от джобове на пътник на границата

За задържани 64 400 евро, открити в джобове на пътник, съобщават от Агенция „Митници“. Недекларираната валута е задържана в турски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Това е станало на Митнически пункт – Лесово, когато мъжът е преминавал границата с лекия си автомобил.
Колата, с българска регистрация, е пристигнала на пункта на 26 февруари, на трасе за изход на леки автомобили, по посока от България към Турция. В нея са били шофьорът, български гражданин, и двама турски граждани. Единият от тях е със статут на постоянно пребиваващ в България. Пред митнически служители те заявили, че нямат нищо за деклариране, но личният преглед показал друго. В първия – шофьора на автомобила, са намерени 15 000 евро. Единият пътник, турски тражданин, е пренасял недекларирани 25 200 евро. Най-голямата сума контрабандна валута – 64 400 евро, е открита в джобове по дрехите на третия пътник. На първите двама са съставени актове за нарушение на Валутния закон, а на третия от колата е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава. Недекларираната валута от общо 104 600 евро, с левова равностойност 205 000 лв., е иззета.
В друг случай, при съвместна проверка на митнически служители и гранични полицаи, на ГКПП Капитан Андреево са открили недекларирани 65 000 евро. Валутата е открита в автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. Автобусът пристигнал на граничния пункт на 26 февруари в 23:30 часа. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране.
За превозното средство е подадено искане от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ за извършване на щателна митническа проверка. При нея в раницата на един от пътниците, между личния багаж, е открита полиетиленова торба, пълна с пачки с евро в различни купюри. Откритите общо 65 000 евро, с левовата равностойност на 127 128 лева, са задържани.

При трети случай служители от МП „Летище София – пътници“ открили 36 915 евро при проверка на български гражданин, пристигнал с полет от Израел. Те са били в джобовете му.
Отритата валута е иззета.

Снимка: Агенция Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2019 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама