Известни са имената на някои кандидат-кметове

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 12, 2019 17:11

Известни са имената на някои кандидат-кметове

Вече са известни имената на някои от кандидат-кметовете на общини за предстоящите местни избори. В края на юли и началото на август преминаха събранията на партия ГЕРБ в някои общини.
Милена Рангелова ще бъде кандидатът на партията на Бойко Борисов за предстоящите местни избори в Симеоновград. Тя бе избрана на общо събрание на 2 август.
Лидерът на местната структура на ГЕРБ в Симеоновград – Светлана Стоева, си оттегли номинацията за кандидат за градоначалник. Тя направи това и преди миналите местни избори, когато се отказа в полза на Пейчо Стайков.
Кметът на община Любимец – инж. Анастас Анастасов, е предложен от местната партийна организация за трети път да поеме управлението на общината. На събрание, провело се на 28 юли, той бе единственият номиниран за поста, а кандидатурата му бе подкрепена единодушно от делегатите.
Настоящият кмет на Димитровград и лидер на общинската структура на партия ГЕРБ – Иво Димов, получи пълна подкрепа за кандидат-кмет на общината в предстоящите местни избори. На 5 август на номинационно събрание 180 делегати гласуваха единодушно за него. На практика единствената номинация прави Димов сигурен партиен претендент за кметския пост и трети управленски мандат.
В Тополовград общинската организация на ГЕРБ на открито общо събрание на 1 август обяви двама кандидати. Единият е координаторът на общинската организация Васил Сяров – доскорошен председател на ОбС и кандидат за кметския стол на изборите през 2015 г. Другият, посочен от партията, е Борис Христов Борисов – почетен гражданин на Тополовград, световен шампион по самбо, работещ в Министерството на младежта и спорта, с жителство в с. Мрамор.
Диана Овчарова е кандидатът за кмет на Ивайловград. На 31 юли в голямата зала на читалище „Пробуда” се проведе общинско номинационно събрание. Кандидатурата на Диана Овчарова за трети мандат бе одобрена единодушно от всички присъстващи.
За кмет на община Хасково местните активисти издигнаха девет кандидатури. Трима от тях – областният координатор Делян Добрев, настоящият председател на Общинския съвет Таня Захариева и Тонка Атанасова са оттеглили номинациите си. Така на Изпълнителната комисия ще бъдат изпратени номинациите на: сегашния областен управител Станислав Дечев, бившите заместник-кметове Милена Трендафилова и Евгени Консулов, заместник-председателя на Общинския съвет Динко Тенев и депутатите Евгения Ангелова и Митко Полихронов.
На събрание на ГЕРБ – Маджарово, за предстоящите избори е номиниран общинският координатор Милен Иванов.
В петък, 9 август, ще се проведат събранията в Харманли и Свиленград, където се очаква да се обявят имената на номинираните.
В Града на Балоногата в петък, 9 август в Културния център единствения кандидат за кмет на предстоящите избори е сегашният – Мария Киркова.

Свилeнгpaдcĸитe гepбepи излъчиxa тpи нoминaции зa ĸмeт нa общината. Toвa ca пapтийният лидep нa ГEPБ в д-p Mapиян Kpъcтeв, гл. apxитeĸт нa Aнacтac Kapчeв и бившият зaм.-oблacтeн yпpaвитeл Baлeнтин Aнгeлoв.
Предстои Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ в София да одобри предложените кандидатури.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 12, 2019 17:11
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Dinko Lambov август 13, 00:06

    Напиши и нещо и за гребната база гъзар или пиши за стадиона къде са парите и колко са досега!????!

    Отговори на този коментар
  2. Dinko Lambov август 13, 00:03

    Смени темата.!?! ГЕРБ избраха кандидатите. Може и така да се казва

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама