Изложба на Елховския музей заминава за Каварна

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 14, 2016 09:56

Изложба на Елховския музей заминава за Каварна

Акценти

  • Обредните хлябове бяха направени по специална рецепта с добавка на определено количество сол за да издържат двата месеца на изложбата.

Свързани публикации

Изложба на етнографско –археологическия музей в Елхово се завърна след успешното и представяне на Етъра в Габрово. Предстои да бъде представена на „Нощта на музеите” в Каварна под надслов „Красота и багри от долината на Тунджа,Странджа и Сакар”.

Самата изложба беше подготвена от Главния уредник на музея – Добринка Костова. На нея бяха представени лазерски накити, костюми, избродирани преди повече от 1 век. Представеното беше женското умение от XIX, XX и началото на XXI век. Великденските яйца бяха специално закупени от Одрин и бяха 361 броя плюс 12, колкото е броя на месеците в годината. Имаше и 52 модела, колкото са седмиците в годината. Те бяха изработени по 7 различни начина, отговарящи на дните в седмицата. Изрисувани бяха яйца и от 12 вида птици-колкото са месеците в годината.

Обредните хлябове бяха направени по специална рецепта с добавка на определено количество сол за да издържат двата месеца на изложбата.

Същевременно в музея беше направена и Великденска работилница, чиито яйца бяха продавани по време на празника лично от музейните работници. Те бяха представени по интересен и увликателен начин. Интерес преставляваха великденските яйца –лъжици.

Сега музея се готви успешно да се представи на нощта на музеите в Каварна на изложбата „Красота и багри от долината на Тунджа, Странджа и Сакар, където отново ще представи по достоен начин този регион.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 14, 2016 09:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама