Иван Кукучев представи петата си книга

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 8, 2020 08:54

Иван Кукучев представи  петата си книга

„Искри от жаравата на Тополовград – 2“ е озаглавена петата подред книга на известния тополовградски писател Иван Кукучев. Тя бе представена пред почитатели на творчеството на автора на 10 декември в препълнената зала на Малкия салон на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“.
На събитието присъстваха и доста от героите на неговите очерци в книгата. Един от тях, младият и талантлив кавалджия и певец Петър Шаков, се представи със свои изпълнения.
За автора и неговото творчество говори водещата Райна Зотова, която прочете и написаното от рецензента на книгата, Добри Денков. Издателят Жельо Учков – ИК „Жельо Учков“, подчерта, че такива интересни творци като Иван Кукучев рядко се срещат и че той със своите очерци е гордост за тополовградчани.
Трима ученици от СУ „Д-р П. Берон“ – Мариела Руменова, Тереза Андонова и Ге-орги Димитров, прочетоха по един очерк от книгата – за Петър Шаков, за адвоката Митко Краев и за Крум Крумов.
Много вълнуващ бе моментът, когато в залата с малко закъснение пристигна един от внуците на автора – Иван. Тогава дядото, силно развълнуван, не се сдържа и стана да го посрещне с гореща и силна прегръдка.
Поздравления и подаръци от името на кмета на общината му поднесоха зам.-кметът Хараламби Мочев и началникът на отдел в ОбА Красимира Ятакчиева. От името на читалищното ръководство това направи неговият председател Трифон Ламбов.
Развълнуваният автор благодари на всички, които са дошли на представянето на книгата, на спонсорите и на тези, които са помогнали тя да стане факт. Той сподели и как са му били подсказани или дадени идеите да пише за хора, които той самият не е познавал, как се е свързвал с тях и как са реализирани очерците.
В книгата са включени и материали от други автори, които са направили силно впечатление на Иван Кукучев.
„Искри от жаравата на Тополовград – 2“ продължава традицията, характерна и за другите книги на Иван Кукучев.
Всички, които желаеха, имаха възможност да си закупят книгата с автограф от автора на входа на залата. Това продължи доста време, докато минат всички. Засега господин Кукучев не даде отговор дали ще започне работа по нова книга, но след като в залата му го пожелаха, много е вероятно, въодушевен от успеха на последната, да не губи време и това да стане факт в скоро време.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 8, 2020 08:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама