Иван Кукучев представи петата си книга

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 8, 2020 08:54

Иван Кукучев представи  петата си книга

„Искри от жаравата на Тополовград – 2“ е озаглавена петата подред книга на известния тополовградски писател Иван Кукучев. Тя бе представена пред почитатели на творчеството на автора на 10 декември в препълнената зала на Малкия салон на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“.
На събитието присъстваха и доста от героите на неговите очерци в книгата. Един от тях, младият и талантлив кавалджия и певец Петър Шаков, се представи със свои изпълнения.
За автора и неговото творчество говори водещата Райна Зотова, която прочете и написаното от рецензента на книгата, Добри Денков. Издателят Жельо Учков – ИК „Жельо Учков“, подчерта, че такива интересни творци като Иван Кукучев рядко се срещат и че той със своите очерци е гордост за тополовградчани.
Трима ученици от СУ „Д-р П. Берон“ – Мариела Руменова, Тереза Андонова и Ге-орги Димитров, прочетоха по един очерк от книгата – за Петър Шаков, за адвоката Митко Краев и за Крум Крумов.
Много вълнуващ бе моментът, когато в залата с малко закъснение пристигна един от внуците на автора – Иван. Тогава дядото, силно развълнуван, не се сдържа и стана да го посрещне с гореща и силна прегръдка.
Поздравления и подаръци от името на кмета на общината му поднесоха зам.-кметът Хараламби Мочев и началникът на отдел в ОбА Красимира Ятакчиева. От името на читалищното ръководство това направи неговият председател Трифон Ламбов.
Развълнуваният автор благодари на всички, които са дошли на представянето на книгата, на спонсорите и на тези, които са помогнали тя да стане факт. Той сподели и как са му били подсказани или дадени идеите да пише за хора, които той самият не е познавал, как се е свързвал с тях и как са реализирани очерците.
В книгата са включени и материали от други автори, които са направили силно впечатление на Иван Кукучев.
„Искри от жаравата на Тополовград – 2“ продължава традицията, характерна и за другите книги на Иван Кукучев.
Всички, които желаеха, имаха възможност да си закупят книгата с автограф от автора на входа на залата. Това продължи доста време, докато минат всички. Засега господин Кукучев не даде отговор дали ще започне работа по нова книга, но след като в залата му го пожелаха, много е вероятно, въодушевен от успеха на последната, да не губи време и това да стане факт в скоро време.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 8, 2020 08:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.