Иван Гриванов подреди снимки на изложба „Свиленград – Туристическа дестинация“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2017 08:36

Иван Гриванов подреди снимки на изложба  „Свиленград – Туристическа дестинация“

Фотоси от културно-исторически обекти на територията на Свиленградска община бе открита в граничния град. Снимките са дело на Иван Гриванов, който повече от 50 години непрекъснато снима и документира интересни събития.
Експозицията се нарича „Свиленград – Туристическа дестинация“, а авторът й се надява свиленградчани и гости да се запознаят с красивите места в общината. На неговите снимки могат да се видят скалната църква край Михалич, крепостта Букелон край Маточина, паметника на връх Шейновец и този на генерал Иванов, на Левски, мемориала на загиналите в Балканскана война при превземаното на Одрин.
На откриването господин Гриванов сподели, че има много снимки и теми за други изложби. Каменния мост като символ на Свиленград, „Свиленград и неговите хора”, ”Израстването на свиленградчани в професионално отношение в работата си”, са само част от идеите.
Изложбата е подредена в клуба на БСП. На откриването й председателят на общинската организация Георги Илиев определи Иван Гриванов като свиленградския Велизарий, по подобие на едноименния герой – хроникьор от българския филм „Хан Аспарух“.
Той благодари и на Владо Бъчваров от сдружение „Акрил“, затова, че изследват, снимат и се опитват да популяризират недотам известни паметници на културата и забележителности на територията на Свиленград.
Господин Илиев каза пред гостите, че изложбата е продължение на друга тяхна инициатива „Разговори за Свиленград“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2017 08:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама