Иван Гриванов подреди снимки на изложба „Свиленград – Туристическа дестинация“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2017 08:36

Иван Гриванов подреди снимки на изложба  „Свиленград – Туристическа дестинация“

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 45/76, 27 24-30 ноември 2017

Свързани публикации

Фотоси от културно-исторически обекти на територията на Свиленградска община бе открита в граничния град. Снимките са дело на Иван Гриванов, който повече от 50 години непрекъснато снима и документира интересни събития.
Експозицията се нарича „Свиленград – Туристическа дестинация“, а авторът й се надява свиленградчани и гости да се запознаят с красивите места в общината. На неговите снимки могат да се видят скалната църква край Михалич, крепостта Букелон край Маточина, паметника на връх Шейновец и този на генерал Иванов, на Левски, мемориала на загиналите в Балканскана война при превземаното на Одрин.
На откриването господин Гриванов сподели, че има много снимки и теми за други изложби. Каменния мост като символ на Свиленград, „Свиленград и неговите хора”, ”Израстването на свиленградчани в професионално отношение в работата си”, са само част от идеите.
Изложбата е подредена в клуба на БСП. На откриването й председателят на общинската организация Георги Илиев определи Иван Гриванов като свиленградския Велизарий, по подобие на едноименния герой – хроникьор от българския филм „Хан Аспарух“.
Той благодари и на Владо Бъчваров от сдружение „Акрил“, затова, че изследват, снимат и се опитват да популяризират недотам известни паметници на културата и забележителности на територията на Свиленград.
Господин Илиев каза пред гостите, че изложбата е продължение на друга тяхна инициатива „Разговори за Свиленград“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2017 08:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.