Ивайловград създаде Център за временно настаняване на безпризорни животни

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 4, 2020 08:20

Ивайловград създаде Център за временно  настаняване на безпризорни животни

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #3/887, 24-30 януари 2020 г.

Свързани публикации

Община Ивайловград вече има създаден Център за временно настаняване за оставени без надзор селскостопански животни.
На сайта си те съобщават, че имат издадено от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) удостоверение за регистрация на животновъден обект. Капацитетът му е 40 дребни преживни животни, 10 едро преживни животни и 5 едрокопитни животни.
За оставен без надзор добитък ще следят служители от общинска администрация, кметове и кметски наместници, които ще съставят на собствениците актове и наказателни постановления. Животните на системните нарушители ще бъдат затваряни в Центъра за временно настаняване, след което ще бъдат предавани на ветеринарните власти или предавани на установения собственик им срещу заплащане на всички разходи по време на престоя.
Съгласно изискванията на закона за защита на животните, член от екипа е преминал курс за хуманно отношение към животните в Тракийски университет – Стара Загора. Общината е сключила договор с ветеринарен лекар, който да следи за здравословното състояние на всички новоприети животни.
Изчислени са таксите, необходими по изхранване на едно животно на ден, които предстоят на обществено обсъждане и приемането им на Общински съвет, след което официално ще стартира работата на Центъра.
В сайта си съобщават, че е била проведена информационна кампания на територията на всички населени места в общината от кметовете и кметски наместници по места със собствениците на селскостопански животни. Хората са били запознати с предприетите от Общината мерки, както и да спазват разпоредбите на Закона за опазване на селскостопанското имущество и Наредба №1 за обществения ред в община Ивайловград.
Снимка: Община Ивайловград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 4, 2020 08:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама