Историческият музей в Харманли отбеляза половинвековен юбилей

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 21, 2018 08:35

Историческият музей  в Харманли отбеляза  половинвековен юбилей

С изложба и научна конференция в Харманли отбелязаха 50 години от създаването на Историческия музей в града.
На експозицията „50 години музейно дело в Харманли”, открита в зала на Културния , с плакати е представена половинвековната история на тази културна институция. Тя се откри в сряда, 3 октомври, и ще бъде на разположение на посетителите през следващите две седмици.
На другия ден в Конферентната зала кметът на Харманли Мария Киркова награди с почетен плакет и грамота директора проф. д-р Цонка Каснакова. Подобни отличия са присъдени и на останалите й колеги.
Поздрав за празника отправи и заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Тя връчи поздравителен адрес от името на областния управител на Хасково Станислав Дечев.
След официалната част започна Национална конференция с международно участие на тема „Музейно дело, проучвания и иновации”. На нея бяха представени доклади за музейното дело в Харманли, последните проучвания в региона и иновативното управление на историческите ценности.
Историческият музей в Харманли се включи в “Европейска нощ на учените 2018”. По този повод в петък, 28 септември, пред сградата му в Града на Белоногата се състояха различни креативни занимания за децата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 21, 2018 08:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.