Историческият музей в Харманли отбеляза половинвековен юбилей

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 21, 2018 08:35

Историческият музей  в Харманли отбеляза  половинвековен юбилей

С изложба и научна конференция в Харманли отбелязаха 50 години от създаването на Историческия музей в града.
На експозицията „50 години музейно дело в Харманли”, открита в зала на Културния , с плакати е представена половинвековната история на тази културна институция. Тя се откри в сряда, 3 октомври, и ще бъде на разположение на посетителите през следващите две седмици.
На другия ден в Конферентната зала кметът на Харманли Мария Киркова награди с почетен плакет и грамота директора проф. д-р Цонка Каснакова. Подобни отличия са присъдени и на останалите й колеги.
Поздрав за празника отправи и заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Тя връчи поздравителен адрес от името на областния управител на Хасково Станислав Дечев.
След официалната част започна Национална конференция с международно участие на тема „Музейно дело, проучвания и иновации”. На нея бяха представени доклади за музейното дело в Харманли, последните проучвания в региона и иновативното управление на историческите ценности.
Историческият музей в Харманли се включи в “Европейска нощ на учените 2018”. По този повод в петък, 28 септември, пред сградата му в Града на Белоногата се състояха различни креативни занимания за децата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 21, 2018 08:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама