Информационна система ще помага на бизнеса между България и Турция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 1, 2015 14:05

Информационна система ще помага на бизнеса между България и Турция

Акценти

  • В нея ще има информация за фирми от двете страни на границата, които желаят сътрудничество между България и Турция

Свързани публикации

Представители на сдружение „Бизнесът за Харманли“ днес се запознаха с новата информационна система, чрез която ще става размяна на търговска информация между България и Турция. Срещата, организирана от Хасковска търговско-промишлена палата се превърна в дискусия със създателите й. На нея представителите на проекта чуха мнението на местния бизнес и препоръки, как платформата може да им бъде от полза при развитието на търговските отношения между двете страни.

В системата ще има надеждна и достоверна информация за фирми от югоизточна България и Турция. Те ще бъдат публикувани на сайт, от където може да се търси реализация на даден продукт, услуга или пък ще е от полза за онези, които се нуждаят от сериозен партньор от другата страна на границата. В тези данни е изключено да попаднат фирми-фантоми, които изпълват интернет пространството, увериха работещите по проекта.

Освен информация за фирми, в сайта ще може да се намери информация за българското и турско законодателство, свързана с двустранната търговия. Информацията ще бъде на български, английски и турски език.

Проектът „ИБИС – Интернет Бизнес Информационна система” е финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Турция.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 1, 2015 14:05
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Клуб по борба юли 2, 00:34

    Това е много хубаво! Имам въпрос: каква точно е идеята на сдружение „Бизнесът за Харманли“? Ако се изхожда от името, следва да се прави нещо конкретно за града. Ако е така, то какво точно ще правят за Харманли младите бизнесмени?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама