И на 1 април ще се приемат корпоративни декларации

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 24, 2019 10:57

И на 1 април 2019 г. ще се приемат годишни данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци за 2018 г. Това се налага тъй като законовият срок 31 март е в неделя, който е неприсъствен ден.
От офиса на НАП в Хасково съобщават, че с тази декларация се по-дава и годишен отчет за дейността. В същия срок трябва да се плати и дължимият корпоративен данък след приспадане на направените авансови вноски.
От НАП напомнят още, че всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31 декември 2017 г., се подават единствено по електронен път. Фирмите, които през миналата година не се осъществявали дейност, вече не подават така наречената „нулева“ годишна данъчна декларация в НАП, а само приложение за стопанска неактивност в Националния статистически институт.
5 640 дружества от Хасково и областта са подали до 21 март корпоративните си декларации. Дължимите данъци по тях могат да се превеждат с банкова карта без такси, напомнят от офиса на приходната агенция. Това става по два начина – чрез електронна услуга, достъпна през портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салона за обслужване в Хасково.
Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Неподаването на декларация се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 24, 2019 10:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама