Тополовградски ученици събират средства за лечение на бебе

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 27, 2017 07:34

Тополовградски ученици събират средства за лечение на бебе

Ученици от СУ „Д-р Петър Берон“ – Тополовград, организираха две благотворителни кампании в помощ на нуждаещи се. В петък, когато е пазарният ден, две групи бяха изложили предмети, които продаваха.
Децата са от 9а и 9б клас предлагаха сувенири, сладки, кекс и други неща. Те са ги изработени по проект „Твоят час“. Сумата, която събраха от продажбите, е 350 лева. Те ще продължат да работят и на всеки празник ще организират по-добни базари. Средствата ще бъдат предоставяни на Уницеф.
Пред входа на гимназията бе другият щанд, където други ученици продаваха различни предмети, изработени от всички класове. Те събират пари в помощ на дете от Бургас, на което му предстои лечение. Малката Велина е с опасен тумор на мозъка, който не може да бъде премахнат у нас. Спасението предлага клиника в Турция, но срещу непосилната за самотната майка сума от 22 000 евро.
От продажбите се събраха 1 325 лева. 1 300 лева ще бъдат преведени по банковата сметка на Велина а 25 лева ще бъдат дадени на Габриела Георгиева като подарък за Коледа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 27, 2017 07:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама