Тополовградски ученици събират средства за лечение на бебе

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 27, 2017 07:34

Тополовградски ученици събират средства за лечение на бебе

Ученици от СУ „Д-р Петър Берон“ – Тополовград, организираха две благотворителни кампании в помощ на нуждаещи се. В петък, когато е пазарният ден, две групи бяха изложили предмети, които продаваха.
Децата са от 9а и 9б клас предлагаха сувенири, сладки, кекс и други неща. Те са ги изработени по проект „Твоят час“. Сумата, която събраха от продажбите, е 350 лева. Те ще продължат да работят и на всеки празник ще организират по-добни базари. Средствата ще бъдат предоставяни на Уницеф.
Пред входа на гимназията бе другият щанд, където други ученици продаваха различни предмети, изработени от всички класове. Те събират пари в помощ на дете от Бургас, на което му предстои лечение. Малката Велина е с опасен тумор на мозъка, който не може да бъде премахнат у нас. Спасението предлага клиника в Турция, но срещу непосилната за самотната майка сума от 22 000 евро.
От продажбите се събраха 1 325 лева. 1 300 лева ще бъдат преведени по банковата сметка на Велина а 25 лева ще бъдат дадени на Габриела Георгиева като подарък за Коледа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 27, 2017 07:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.