Харманлийка печели престижна награда на М-тел

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 19, 2006 10:39

Харманлийка печели престижна награда  на М-тел

Акценти

  • Вестник "Харманлийски НОВИНИ", Интернет издание бр.10/161 10 - 16 март 2006 г.

Свързани публикации

Харманлийката Антония Ангелова със своя графика спечели престижна награда на М-тел. 45 от най-известните български художници се събраха през миналата седмица на изискана церемония в София, за да чуят имената на победителите в първото издание на конкурса за съвременно изкуство. То бе организирано от „Мобилтел“. Организаторите изказаха благодарности към художниците за възможността чрез таланта им да бъде подкрепено българското изкуство.
Имената на тримата победители бяха обявени от шефа на СБХ – Ивайло Мирчев. Сред тях е и нашата съгражданка – графичката Антония Ангелова. Така живописецът Красимир Добрев, скулпторът Стефан Лютаков и графичката Антония Ангелова влязоха в най-новата история на гилдията, като получиха и по 2000 лв.
Техните произведения са първите в новосъздаващата се колекция на този мобилен оператор у нас. Поздрави ги изпълнителният директор на „Мобилтел“ Йозеф Винацер.
Антония е ученичка на една от известните харманлийски художнички Светла Въжеклиева, която преподава в местната гимназия. Младата художничка е завършила сециалност“Скулптура”, магистърска степен в Художествената академия в София. Тук е мястото да се отбележи и фактът, че една от нейните оригинални скулптурни творби се намира в алеите на Външно министерство.
Ето какво е споделила Антония Ангелова пред медиите след приключване на конкурсната програма: „Може би останах доста изненадана. Наистина не очаквах, но се зарадвах. Всъщност, още когато разбрах, че съм номинирана, се почувствах оценена. В подобен конкурс се участва заради удоволствието и тръпката. Едва след това започваш да мислиш за парите. Но и тях обикновено ги инвестирам в нови работи.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 19, 2006 10:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама