Харманли ще има 8 съветника по-малко

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 30, 2007 02:20

Харманли ще има 8 съветника по-малко

Харманлийският ОбС ще се състои не от 29 съветника, както беше досега, а от 21. Това стана ясно от справката в ГРАО, където е записано, че към 03 август 2007 година в общината по постоянен адрес са регистрирани общо  29 717 жители. Според ЗМСМ, ако общината е под 30 хиляди, съветниците са 21. При предишните избори населението на общината бе само с 300 жители повече. За четиригодишния период броят на живеещите тук е намалял с около 600.
При сегашното положение гласовете, необходими за един мандат, скачат на над 470,  ако гласуващите избиратели са около 10 хиляди, както на последните избори. Преди за един глас бяха необходими около 280. Настъпилите промени ще поставят на изпитание малките партии.

Костадин Паскалев кмет – Минка Русева – депутат

Днес, четвъртък 30 август се появи новина, която касае Харманли. Народният представител от Коалиция за България Костадин Паскалев заяви, че е дал съгласието си да се кандидатира за кмет на Благоевград. Той поясни, че ако Висшият съвет на БСП одобри решението на областното ръководство на левицата в Благоевград, той ще участва в надпреварата на местните избори тази есен. При спечелване на изборите от него, на мястото му в Народното събрание отива Минка Русева.

Минка Русева

Минка Русева

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 30, 2007 02:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама