Григория Нанева – три пъти републиканска шампионка

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2006 05:20

Григория Нанева – три пъти републиканска шампионка

Акценти

  • На първото си състезание през 2005 г. Григория участва в многобой и става 5-та на републиканското.

Свързани публикации

 

Симеоновградската атлетка Григория Добромирова Нанева е на 14 години. Учила е в родния си град НУ „Отец Паисий“, а след това СОУ „СВ.Климент Охридски“ до 6 клас. Тя има изключителни родители, и двамата са спортисти. Майка й Милена е участвала на състезания по летен отбранителен мнoгoбой и има много постижения, а баща й е бил състезател по мотокрос. Вероятно от тях е наследила спортните си умения.
Преди да започне да тренира лека атлетика Григория се занимава с тенис на корт в Хасково. Нейният откривател за спорта е Димитър Марашлиев – бивш национален селекционер по тенис, с когото тя започва да тренира. След като той заминава за Италия Григория започна да тренира лека атлетика при най добрата приятелка на Марашлиев – Димитрия Найденова.
На първото си състезание през 2005 г Григория участва в многобой и става 5-та на републиканското. След това на 24-25 март тя участва на тласкане гюле и хвърляне на копие и стана 1-ва и на двете дисциплини. През месец юни същата година на стадион „Васил Левски“ Григория става отново първа на гюле, но прави три фала на хвърляне на копие. Така завършва нейната успешна 2005 година.
На първото си състезание на 4-5 февруари през 2006, к оето се проведе в София, в зала „Фестивална“, Григория участва с много травми. Три седмици преди това състезание тя си счупи кутрето на лявата ръка. Това се отрази на спортната й форма и в нейната възрастова група стана осма с резултат от 9.84 метра. На следващото състезание тя отново участва в по-голяма възрастова група, пак с контузии само за резултат, но неуспешно.
След 2 седмици има републиканско на хвърляния, което Григория няма да пропусне. Тя ще участва на 3 дисциплини гюле, диск и копие.
Тази година Григория и нейните треньори наблягат само на техниката, а през следващата 2007 Григория ще се бори за рекорди.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2006 05:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама