Ген. Радев: „Не искам да бъда майката на нацията“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 11, 2016 10:00

Ген. Радев: „Не искам да бъда майката на нацията“

Акценти

  • Повечето от изказванята на кандитата от БСП бяха насочени срещу правителството, чиито член той бе допреди 2 месеца

Свързани публикации

„Не искам да бъда майката на нацията, а вашият глас, волята на българския народ.“ Тези думи изрече кандидатът за президент, генерал Румен Радев, на предизборно събрание в Симеоновград. Той бе тук в неделя, 8 октомври и в салона на читалището се срещна с членове и симпатизанти на БСП, от където е издигнат. В своето изказване отдели повечето от времето си в остри критики срещу сегашното правителство, чиито член той бе само допреди два месеца.

За него „България е страна на бедността, на безработицата, на деградиращо образование и здравеопазване. на липсата на перспектива за малкия и среден бизнес. Има външна политика, от която се срамуваме, а една партия е яхнала държавата. Една личност контролира напълно законодателната и изпълнителната власт, има своето влияние в съдебната система. В държавата се прави безконтролно абсолютно всичко.“

Решението на всички тези проблеми той даде в следващото си изказване. „Ако стана президент гарантирам, че ще имаме много по-демократични и работещи институции, по-голяма сигурност, по-силно гражданско общество. Готов съм да поема отговорността на държавника, от когото България има нужда в момента.“

Лидерът на БСП в Симеоновград – Никола Георгиев на изпращане се обърна към господин Радев с думите „вие сте една кристално чиста душа, която запази златното покритие в лицето на хората“.

След това кандидат – президентът замина за Харманли, където бе посрещнат на площада от облечени в разноцветни дрехи и шапки социалисти. Панаирният ден осигури голямо присъствие на предизборния митинг, където господин Радев отново повтори критиките си към правителството. В Града на Белонога той заигра и с бежанската карта, която е чувствителна тема за жителите този град.

Насрещата свири рок състава „0379“ от Свиленград,

След това предизборната свита замина за село Славяново, където живеят родителите на генерала.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 11, 2016 10:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама