Футболът в Тополовград отбеляза 90-годишния си юбилей

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2016 10:14

Футболът в Тополовград отбеляза 90-годишния си юбилей

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 22/ 21-27 октомври 2016 година

Свързани публикации

С много емоции, спомени, сълзи и радост протече срещата, отбелязваща 90-годишнината от началото на организирания футбол в Тополовград. Тя се състоя на 15 октомври /събота. от 11.30 ч. на обновения централен градски площад „Освобождение”. Пред сградата на общината се събраха ветерани футболисти и деятели от различни поколения. След разговорите и преброяването всички се събраха и направиха обща снимка за спомен и увековечаване на срещата.
След обед от 13.30 часа всички масово напълниха основно ремонтираната и красива Спортна зала, където заедно с много граждани присъстваха на тържеството, организирано от община Тополовград и ФК ”Сакарски спортист – 04”. Събитието бе открито със ставане на крака и изпълнение на националния химн. Особено вълнуващо бе да се види как възрастни хора над 80 години, като 85-годишният Йордан Сарлов, подпрени на бастуни и патерици пееха с вдъхновение и сълзи на очи химна. След това по призив на водещата Атанаска Михалева с едно минутно мълчание бе почетена паметта на всички местни футболисти и деятели, напуснали този свят.
Кратък доклад с акцент върху най-основните моменти от 90-годишната история на футбола в Сакарския град изнесе президентът на ФК „Сакарски спортист 04” Димитър Сеизов. Със слово поздрави присъстващите в залата и зам.-кметът на общината Маргарита Георгиева, а освен нея като официални гости бяха и председателят на ОбС Васил Сяров, началникът на отдел ХСД в ОбА Красимира Ятакчиева и легендарният треньор на отбора от най-добрия му период 1971-78 година Владимир Стоилов. След това започна връчването на наградите по повод празника. Грамоти от Община Тополовград за съществен принос за развитието на футбола в Тополовград и по повод 90-годишнината от неговото организирано начало бяха връчени на 37 души, като 20 от тях получиха и значки от БФС.
Специален плакет от БФС за заслуги за развитието на футбола в Тополовград получи кметът на общината Божин Божинов. Грамотите на отличените връчи зам.-кметът на общината Маргарита Георгиева, а значките председателят на СТК към ОбС на БФС – Хасково – Веселин Тонев. Ето и кои футболисти-ветерани и деятели на този спорт са отличени по повод на годишнина на футбола в Тополовград:
С грамоти от Общината: Райчо Радев Пляков, Живко Асенов Митев, Никола Василев Николов, Недялка Петкова Гошева, Борис Костов Тодоров, Димо Марков Узунов, Иван Стефанов, Кирил Василев Бургазлиев, Трендафил Димитров Вълчев, Стойчо Тодоров Василев, Фоти Андонов Фотев, Тодор Георгиев Атъпов, Атанас Димитров Георгиев, Дучо Христов Дучев, Никола Янков Шидеров, Тодор Стоев Тодоров, Тома Божинов Чакъров, Тодор Михалев Кръстев, Янко Димов Янков, Кирил Атанасов Кирилов, Господин Танчев Господинов, Никола Атанасов Димитров, Гаврил Симеонов Гаврилов, Николай Енчев Филипов и Коста Петков Пляков.
С грамоти от Общината и значки от БФС: златна – Михаил Тодоров Василев, сребърна- Стоян Ставрев Динев и Митко Величков Димитров, и бронзова – Йордан Костадинов Сарлов, Димитър Николов Шивачев, Владимир Димитров Стоилов, Димитър Николов Сеизов, Кирил Лазаров Минчев, Гошо Митрев Атанасов, Митко Ангелов Трингов, Христо Георгиев Кралчев и Тенчо Тодоров Георгиев. От името на ветераните думата взе Иван Стефанов, а от деятелите Коста Пляков, които благодариха за хубавия празник.
С това приключи официалната част на празника, след което от 14.45 ч. на основно подновения и ремонтиран стадион се състоя футболна среща между отборите – ветерани на „Сакарски спортист 04” – Тополовград и „Берое”- Стара Загора. Преди началото всички ветерани – едни по футболен екип, други с ежедневното си или празнично облекло, отново си направиха общи снимки на зеления терен. Футболната среща премина в дух на приятелство, но все пак победител бе излъчен, като отборът на домакините победи своите гости с 2:0.
Вечерта за всички ветерани и футболни деятели бе даден коктейл от ръководството на футболния клуб, който в приятна и дружеска обстановка бе един добър завършек на празника.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2016 10:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама