Фолклорни ритми и Великденски базар на Лазаровден в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 11, 2018 14:08

Фолклорни ритми и Великденски базар на Лазаровден в Харманли

Акценти

  • Изпълнителите бяха от различни възрасти

Свързани публикации

Фолклорни изпълнители от община Харманли се представиха на фолклорния фестивал „Тракийска шевица“. Осмото му издание се състоя в събота, 31 март, на Лазаровден на ротондата пред Историческия музей в града. По традиция той се провежда всяка година на този ден.
На импровизираната сцена излязоха самодейци от различни възрасти и представиха песни и танци, характерни за своя регион. Те бяха пременени в народни носии от селото, чийто фолклор представяха.
Участниците бяха разделени в три категории: певчески групи, индивидуални изпълнители и танцово изкуство. За първи път с участие в културната проява се включи и новосформираната фолклорна певческа група към кметството на село Черепово. Всички участници във фолклорния фестивал „Тракийска шевица” получиха грамоти за достойно представяне.
Едновременно с това се проведе и Великденски базар. На него се предлагаха изделия, изработени от децата, техните родители и учители от детските градини в Харманли, ЦОП и ЦНСТ – Харманли.
На щандовете им можеха да се видят и купят сувенири, декоративни великденски яйца, кулинарни изделия и изящни предмети за великденска украса.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 11, 2018 14:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама