Фолклорни ритми и Великденски базар на Лазаровден в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 11, 2018 14:08

Фолклорни ритми и Великденски базар на Лазаровден в Харманли

Фолклорни изпълнители от община Харманли се представиха на фолклорния фестивал „Тракийска шевица“. Осмото му издание се състоя в събота, 31 март, на Лазаровден на ротондата пред Историческия музей в града. По традиция той се провежда всяка година на този ден.
На импровизираната сцена излязоха самодейци от различни възрасти и представиха песни и танци, характерни за своя регион. Те бяха пременени в народни носии от селото, чийто фолклор представяха.
Участниците бяха разделени в три категории: певчески групи, индивидуални изпълнители и танцово изкуство. За първи път с участие в културната проява се включи и новосформираната фолклорна певческа група към кметството на село Черепово. Всички участници във фолклорния фестивал „Тракийска шевица” получиха грамоти за достойно представяне.
Едновременно с това се проведе и Великденски базар. На него се предлагаха изделия, изработени от децата, техните родители и учители от детските градини в Харманли, ЦОП и ЦНСТ – Харманли.
На щандовете им можеха да се видят и купят сувенири, декоративни великденски яйца, кулинарни изделия и изящни предмети за великденска украса.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 11, 2018 14:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.