Фирми бяха наградени за успешен бизнес на специална церемония

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 22, 2020 07:29

Фирми бяха наградени за успешен  бизнес на специална церемония

Фирми и личности, които през 2019 година са постигнали добри бизнес успехи и подпомагали работата на ХТПП (Хасковската търговско-промишлена палата), бяха наградени. Това стана в петък, 14 февруари, на тържествена церемония в хотел „Европа“, Хасково, в присъствието на дипломати и представители на много чужди държави.
Грамоти получиха представители на:
– „Тракия икономическа зона“ ЕАД – за активно сътрудничество с ХТПП и принос за развитието на Южен централен регион;
– Винарска изба „Катаржина Естейт“ получи грамота „Посланик на българското вино по света“;
– Винарска изба „Димитровче“ ЕООД – за принос в развитието на лозаро-винарския бранш в област Хасково;
– „Бяла вода – Долна Баня“ ЕООД – за активно участие в инициативи на ХТПП в страната и чужбина;
– Сдружение „Браншова асоциация на ресторантьорите и хотелиерите“ – Хасково – за ползотворно партньорство с Хасковската търговско-промишлена палата в полза на бизнеса.
Призовете бяха връчени от Янчо Янев – председател на УС на ХТПП и председателят на УС на БТПП – Цветан Симеонов.
Същия ден, в късния следобед, се състоя среща с регионалния бизнес в залата на комплекс „Фантазия“. Гост на срещата бе Десислава Господинова от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерство на икономиката. Цветан Симеонов очерта няколко приоритетите на Асоциацията на българските работодатели, на която е член, и на Българската търговско-промишлена палата. Това са ускорено решение на проблемите с човешките ресурси, реформата в енергетиката и ускореното развитие на електронното правителство.
„Не е редно България да изнася ток на по-ниска цена от тази, която плаща българският бизнес, обърна внимание господин Симеонов. Той сподели, че на бизнеса се прехвърлят прекалено много задължения, които не са обичайни и негова задача. „Време е държавните институции да си влязат в роля“, коментира още Симеонов.
На срещата присъстваха посланици и на дипломатически мисии от Босна и Херцеговина, Южна Африка, Ирландия, Китай, Кипър, Палестина, Словакия, Гърция и Съветници към посолствата на Испания, Сърбия, Руската федерация, Беларус, Индонезия, Турция, Китай. На нея освен представители от 15 регионални търговско -промишлени палати от страната ни имаше и от две палати от Турция.
Хасковската търговско-промишлена палата е домакин за 27 пореден път на среща, посветена на празника “Трифон Зарезан”.
„Идеята на тези срещи е в неформална обстановка да се направят контакти, които да развиват търговските и бизнес отношенията на българските работодатели“, посочи председателят на ХТПП Янчо Янев, който е и домакин.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 22, 2020 07:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама