Етнографите отвориха Великденска работилница в елховския музей

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 20, 2016 08:39

Етнографите отвориха Великденска работилница в елховския музей

Акценти

  • Младите хора имаха възможността по интересен и увлекателен начин да се за познаят с всички обичаи и традиции около празниците Великден и Лазаровден

Свързани публикации

Великденска работилница бе отворена в двора Етнографско археологическия музей в Елхово. На нея бяха представени техниките за рисуване и боядисване на великденските яйца и обичаи около Лазаровден и Великден.

Първи посетители на бяха децата от школата по приложно изкуство и танцьорите от ДЮТС „Яница” към Общинския детски комплекс в града.

Под умелото представяне от главния уредник на музея Добринка Костова младите граждани на града имаха възможността по интересен и увлекателен начин да се за познаят с всички обичаи и традиции около празниците Великден и Лазаровден в елховския край. Тя им разказа за замесването на козунаци, лазаруването, боядисването на яйца. Запозна ги и с най новите техники за рисуване на великденски яйца с писалка и восък. Накрая децата имаха възможността сами да си боядисат и украсят яйцата наслаждавайки се лично на това удоволствие. Беше им разказано и за изложението „От Лазаровден до Великден”,което продължава на Етъра.

С това беше поставено началото на Великденската работилница в Елхово, което само по себе си е иновация и представлява интерес за жителите и гостите на града

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 20, 2016 08:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама