Елховлии организираха празничен концерт и поднесоха венци в знак на признателност

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 5, 2016 07:27

Елховлии организираха празничен концерт и поднесоха венци в знак на признателност

Акценти

  • От Съюза на приятелите на Русия и ОНД поднесоха венци и пред още един паметник в края на града

Свързани публикации

С тематичен концерт посветен на 138-та годишнина от Освобождението на България започна честването на празника в община Елхово вечерта срещу трети март. На следващия ден бяха поднесени венци пред два от паметниците в града.

Празничния концерт беше представен в зрителната зала на елховско читалище вечерта на 2 март. На него се представиха хора за обработен фолклор ”Тунджански напеви, певческата група за автентичен фолклор ”Орудица”, групата за стари градски песни „О, спомняте ли си госпожо?”,вокално трио ДЮТС ”Яница” и мажоретния състав към ОДК – Елхово.

На следващия ден венци бяха поднесени пред паметника на незнайния войн в центъра пред църквата от общината, детските градини, различни партии, организации и сдружения полицията и др. Молебен в памет на загиналите елховлии бяха отслужени от двамата свещенослужители – Николай Клюнков и Николай Станчев. Паметта на им бе почетена с едноминутно мълчание.

От Съюза на приятелите на Русия и ОНД поднесоха венци и пред още един паметник в края на града. Според легендата преди да се оттеглят от Елхово турците избили точно там много местни жители и ятаци. На събитието присъстваха и много руснаци, които запаметиха събитието посредством снимки, и възнамеряват да ги разпространят в Русия.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 5, 2016 07:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама