Добри финансови резултати отчитат общински предприятия

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 8, 2019 12:23

Добри финансови резултати  отчитат общински предприятия

„Всички общински предприятия и дружества са в много добро финансово състояние, което е добро за бюджета.“ Това констатира кметът на община Харманли Мария Киркова на последната сесия на ОбС, където бяха приети годишните отчети. Тя благодари на колективите, които работят в тях, за положения труд и се надява през следващата година резултатите да са още по-добри.
„Не мога да разбера само защо част от общинските съветници не можаха да преглътнат добрите резултати“, изрази учудването си тя.
На заседанието на местния парламент, състояло са на 27 март, бяха приети годишните финансови отчети на дейността на „Медицински център 1 – Харманли“ ЕООД, „ЦРДМ“ ЕООД, ОП „Превенция, благоустройство и строителство“, ОП „Общински паркинги, пазари, отдих и туризъм“, ОП „Горска компания“ и ОП „Чистота“.
При приемане на този на „Екоресурс Харманли“ ЕООД председателят на ОбС Иван Димитров съобщи, че за пръв път това дружество е на печалба. Бившият кмет извика, че това не е вярно защото такава е имало и през неговото управление. Сегашният, Мария Киркова, припомни, че това е било така, защото в отчетите на това дружество са били включени само приходи, а не и разходи. „В сегашния отчет има и двете, а дружеството освен печалба разпределя и дивиденти, което е много добре“, каза госпожа Киркова.
При приемане на отчета и анализа за дейността на „МБАЛ – Харманли“ ЕООД за 2018 г. инж. Атанас Бързев посочи, че Общината трябва да кандидатства с цялостен проект за саниране на сградата на болницата, защото това влияе на изпълнението на задълженията на медицинският екип. Посочи като вариант проект за енергийна ефективност и задължението на съветниците и служителите от ОбА да съдействат.
„Хората са показали такива добри финансови резултати свръх техните усилия, въпреки лошата материална база“, каза той.
Мария Киркова поздрави екипа на болницата и информира, че 2018 година са им били осигурени допълнително 147 000 лева, а за 2019-та са договорени над 180 000 лева, което „ще е страхотна помощ от страна на Национално сдружение на общините в Република България“.
От БСП гласуваха „против“ приемането на всички отчети.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 8, 2019 12:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама