До месец отделят бежанците – нарушителите в помещения от затворен тип

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2016 12:41

До месец отделят бежанците – нарушителите в помещения от затворен тип

Акценти

  • Затягането на контрола ще има и превенционна роля и по този начин се отправя послания към останалите бежанци

Свързани публикации

В Регистрационно приемателен център – Харманли (РПЦ) ще се обособят помещения от затворен тип. Това обяви днес Петя Първанова, председател на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). Тя бе в Харманли заедно с Георги Костов, главен секретар на МВР и Ангел Цанков, директор на РДВР – Хасково, на работна среща с кмета Мария Киркова.

Тези помещения ще бъдат на територията на сегашния лагер, а капацитетът им ще бъде до 1 300 човека, близо половината от капацитета на РПЦ. В тях ще се настаняват лица в процедура, които нарушават обществения ред вътре и извън лагера и онези които са предизвикали инциденти.

До момента за извършени нарушения от бежанците, органите на реда имаха възможност само да им издават предупредителни протоколи. Вече има промяна в законодателството и за акт на полицията, от ДАБ имат възможност да откажат международна закрила на  лицето.

Георги Костов обясни, че в Харманли ще има командировани полицаи от други места, които заедно с местните, ще се грижат за обществения ред в града. Жандармерията ще постои още малко, докато хората се успокоят.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2016 12:41
Напиши коментар

10 Коментара

  1. Гост септември 10, 20:12

    Затворен тип или протестите няма да престанат. Хората на гр.Харманли искат само спокойствите.

    Отговори на този коментар
  2. alex септември 9, 22:11

    Ама то и Барак Обама или Путин да ви доведат, за да обясни, пак няма да сте доворлни от положения труд и предприетите мерки. Има един приложим акт, наречен Европейска конвенция по правата на човека, а да не говорим и за постулата за свобоното движение на хора и правата и свободите им – няма как да превърнете всички в затворници. Експериментите са към края си казваш – и какво ще се случи – поредният фарс, наречен протест, може би!

    Отговори на този коментар
    • kartechar септември 10, 18:05

      Не ни трябват затворници ,че ще се наложи да ги хрантутим пак.Можем да ги превърнем в нещо друго…….Хайде да видим кой ще познае.Законът на джунглата може да проработи докато все още сме повече от тях.21-век е по-добре да се съобразяват с домакините отколкото с ПРИШЪЛЦИТЕ наречени БЕЖАНЦИ

      Отговори на този коментар
    • kartechar септември 10, 18:10

      А фарса наречен протест, за който говориш си го спретнаха пак политиците.Като тръгне народа тогава ще разберат за какво става въпрос.

      Отговори на този коментар
    • бръм септември 11, 08:17

      като толкова държиш да се спазват правата им вземи си ги у вас!!!!

      Отговори на този коментар
  3. Будната септември 9, 18:38

    Обещанието беше за лагера като цяло,защо пак с тези курвенски номера ни прецакват

    Отговори на този коментар
    • Rossy Kazakova септември 10, 14:47

      ЛАГЕРЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕН,ПРЕМАХНАТ И ВСИЧКИ В НЕГО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЪРНАТИ ОБРАТНО ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ. ОТВОРЕН ТИП,ЗАТВОРЕН ТИП,ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ,ПРОСТОТИИ,САМО ПРИСПИВАТ ХОРАТА. ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СМЕ ЗАЕДНО,ЗАЩОТО ВЕЧЕ Е ЯСНО,ЧЕ СМЕ САМИ,СЪВСЕМ САМИ. СТРАХ МЕ Е ,НО ТОВА Е ИСТИНАТА . А КОЛКОТО ДО ЛЪЖИТЕ,ЛЪЖАТ НИ ОТ САМОТО НАЧАЛО……

      Отговори на този коментар
  4. kartechar септември 9, 17:51

    Поредният прах в очите на хората!Лагера трябва тотално да бъде от затворен тип!Не си играйте с търпението на хората.Експериментите са към края си!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама