До месец отделят бежанците – нарушителите в помещения от затворен тип

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2016 12:41

До месец отделят бежанците – нарушителите в помещения от затворен тип

Акценти

 • Затягането на контрола ще има и превенционна роля и по този начин се отправя послания към останалите бежанци

Свързани публикации

В Регистрационно приемателен център – Харманли (РПЦ) ще се обособят помещения от затворен тип. Това обяви днес Петя Първанова, председател на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). Тя бе в Харманли заедно с Георги Костов, главен секретар на МВР и Ангел Цанков, директор на РДВР – Хасково, на работна среща с кмета Мария Киркова.

Тези помещения ще бъдат на територията на сегашния лагер, а капацитетът им ще бъде до 1 300 човека, близо половината от капацитета на РПЦ. В тях ще се настаняват лица в процедура, които нарушават обществения ред вътре и извън лагера и онези които са предизвикали инциденти.

До момента за извършени нарушения от бежанците, органите на реда имаха възможност само да им издават предупредителни протоколи. Вече има промяна в законодателството и за акт на полицията, от ДАБ имат възможност да откажат международна закрила на  лицето.

Георги Костов обясни, че в Харманли ще има командировани полицаи от други места, които заедно с местните, ще се грижат за обществения ред в града. Жандармерията ще постои още малко, докато хората се успокоят.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2016 12:41
Напиши коментар

10 коментара

 1. Гост септември 10, 20:12

  Затворен тип или протестите няма да престанат. Хората на гр.Харманли искат само спокойствите.

  Отговори на този коментар
 2. alex септември 9, 22:11

  Ама то и Барак Обама или Путин да ви доведат, за да обясни, пак няма да сте доворлни от положения труд и предприетите мерки. Има един приложим акт, наречен Европейска конвенция по правата на човека, а да не говорим и за постулата за свобоното движение на хора и правата и свободите им – няма как да превърнете всички в затворници. Експериментите са към края си казваш – и какво ще се случи – поредният фарс, наречен протест, може би!

  Отговори на този коментар
  • kartechar септември 10, 18:05

   Не ни трябват затворници ,че ще се наложи да ги хрантутим пак.Можем да ги превърнем в нещо друго…….Хайде да видим кой ще познае.Законът на джунглата може да проработи докато все още сме повече от тях.21-век е по-добре да се съобразяват с домакините отколкото с ПРИШЪЛЦИТЕ наречени БЕЖАНЦИ

   Отговори на този коментар
  • kartechar септември 10, 18:10

   А фарса наречен протест, за който говориш си го спретнаха пак политиците.Като тръгне народа тогава ще разберат за какво става въпрос.

   Отговори на този коментар
  • бръм септември 11, 08:17

   като толкова държиш да се спазват правата им вземи си ги у вас!!!!

   Отговори на този коментар
 3. Будната септември 9, 18:38

  Обещанието беше за лагера като цяло,защо пак с тези курвенски номера ни прецакват

  Отговори на този коментар
  • Rossy Kazakova септември 10, 14:47

   ЛАГЕРЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕН,ПРЕМАХНАТ И ВСИЧКИ В НЕГО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЪРНАТИ ОБРАТНО ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ. ОТВОРЕН ТИП,ЗАТВОРЕН ТИП,ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ,ПРОСТОТИИ,САМО ПРИСПИВАТ ХОРАТА. ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СМЕ ЗАЕДНО,ЗАЩОТО ВЕЧЕ Е ЯСНО,ЧЕ СМЕ САМИ,СЪВСЕМ САМИ. СТРАХ МЕ Е ,НО ТОВА Е ИСТИНАТА . А КОЛКОТО ДО ЛЪЖИТЕ,ЛЪЖАТ НИ ОТ САМОТО НАЧАЛО……

   Отговори на този коментар
 4. kartechar септември 9, 17:51

  Поредният прах в очите на хората!Лагера трябва тотално да бъде от затворен тип!Не си играйте с търпението на хората.Експериментите са към края си!

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.