До два месеца започва ремонтът на СОУ-то

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 19, 2006 17:02

До два месеца започва ремонтът на СОУ-то

Акценти

  • Общата стойност на проекта по ,,Красива България" за ремонта на средното училище е 310 хиляди лева.

Свързани публикации

На сайта на Държавен вестник вече е обявена датата за провеждането на конкурса за ремонт на училище СОУ ,,Св. Климент Охридски“. Той ще се състои на 28 февруари, а стойността на строително-монтажните работи е за 150 000 лева. С тези пари ще се смени цялата остаряла външна дограма на училището.
Интересът към конкурса е доста голям и до понеделник бяха закупени пет комплекта тръжни документи.
В същото време се получи уверение за втория транш по този проект, съобщиха от общината. Той е на стойност 159 000 лева. С тези пари ще се прави външна изолация с вибран, ще се направи двускатен покрив и ще се поставят гръмоотводи. В рамките на 40 дни ще бъде обявен и нов търг за оползотворяване и на средствата от втория транш.
Общата стойност на проекта по ,,Красива България“ за ремонта на средното училище е 310 хиляди лева. Той бе изготвен, одобрен и внесен във СИФ (Социално-инвестиционен фонд) още преди две години. От тогава до преди два месеца проектът си стоеше и чакаше финансиране. След наводнението в Калугерово холандското правителство реши да подпомогне общини, в които е имало бедствие. То предложи да финансира вече готови и утвърдени проекти, както в случая е нашият за СОУ-то. Участието на холандците е 80%, а това на общината 20%. На последната извънредна сесия на ОбС-Симеоновград съветниците гласуваха да се отпуснат 30 хиляди от бюджета на общината за проекта.
В края на миналата седмица на посещение в общината бяха четирима гости от Хавса – Турция. Между тях бе председателят на училищното настоятелство на училище ,,Соколу“, както и съветници от техния общински съвет. Тук те разговаряха за бъдещото съвместно сътрудничество между побратимените градове. Председателят на настоятелство на СОУ ,,Св. Климент Охридски“ – Стоян Кунчев разговаря със своя колега от Турция.
По време на разговора бе решено на празника на град Хавса през април нашият футболен отбор да замине да играе приятелска среща с местните си колеги, а комшиите да им отвърнат на гостуването през есента.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 19, 2006 17:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.