До два месеца започва ремонтът на СОУ-то

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 19, 2006 17:02

До два месеца започва ремонтът на СОУ-то

Акценти

  • Общата стойност на проекта по ,,Красива България" за ремонта на средното училище е 310 хиляди лева.

Свързани публикации

На сайта на Държавен вестник вече е обявена датата за провеждането на конкурса за ремонт на училище СОУ ,,Св. Климент Охридски“. Той ще се състои на 28 февруари, а стойността на строително-монтажните работи е за 150 000 лева. С тези пари ще се смени цялата остаряла външна дограма на училището.
Интересът към конкурса е доста голям и до понеделник бяха закупени пет комплекта тръжни документи.
В същото време се получи уверение за втория транш по този проект, съобщиха от общината. Той е на стойност 159 000 лева. С тези пари ще се прави външна изолация с вибран, ще се направи двускатен покрив и ще се поставят гръмоотводи. В рамките на 40 дни ще бъде обявен и нов търг за оползотворяване и на средствата от втория транш.
Общата стойност на проекта по ,,Красива България“ за ремонта на средното училище е 310 хиляди лева. Той бе изготвен, одобрен и внесен във СИФ (Социално-инвестиционен фонд) още преди две години. От тогава до преди два месеца проектът си стоеше и чакаше финансиране. След наводнението в Калугерово холандското правителство реши да подпомогне общини, в които е имало бедствие. То предложи да финансира вече готови и утвърдени проекти, както в случая е нашият за СОУ-то. Участието на холандците е 80%, а това на общината 20%. На последната извънредна сесия на ОбС-Симеоновград съветниците гласуваха да се отпуснат 30 хиляди от бюджета на общината за проекта.
В края на миналата седмица на посещение в общината бяха четирима гости от Хавса – Турция. Между тях бе председателят на училищното настоятелство на училище ,,Соколу“, както и съветници от техния общински съвет. Тук те разговаряха за бъдещото съвместно сътрудничество между побратимените градове. Председателят на настоятелство на СОУ ,,Св. Климент Охридски“ – Стоян Кунчев разговаря със своя колега от Турция.
По време на разговора бе решено на празника на град Хавса през април нашият футболен отбор да замине да играе приятелска среща с местните си колеги, а комшиите да им отвърнат на гостуването през есента.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 19, 2006 17:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама