Диджеи от цялата страна се обединиха в асоциация

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 1, 2020 12:45

Диджеи от цялата страна се  обединиха в асоциация

Диджеи от цялата страна се събраха на ресторант „Приказките“ – Харманли, на петата си среща. Във вторник, 28 януари, тук дойдоха дисководещи от София, Хасково, Бургас, Варна, Стара Загора, Варна и други градове на страната.
Преди купона свещеник Живко отслужи водосвет за здраве и благополучие на присъстващите. След това Иван Тодоров съобщи за успешното регистриране на сдружение, с което да си сътрудничат, защитават и помагат. Той е председател на Национална асоциация на сватбените дисководещи, под която шапка са и парти диджеите. „За да се стигне до тази стъпка, бяха непрекъснатите проверки от дружествата “Музикаутор“ и „Профон“, които се занимават с колективно управление на авторски и сродни права“, каза той. Искали да знаят какво искат от тях за музиката, която пускат в заведения и на частни събития. Наели адвокати и направили среща с тях и уредили този въпрос.
„Другият проблем, с който се сблъскваме, е Наредба от миналата година. Заедно с Българската асоциация на заведенията и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се опитваме да направим съвместно група, с която да се преборим, за да се разреши вдигането на шум поне до полунощ в ресторанти и заведения.“
В края на вечерта 120-те диджеи събраха 1606,50 лв. Тя ще бъде дарена за лечението на Михаела от Димитровград.
Организатори на събитието са Dj Rumen Latev, Dj Asky и Dj Besty.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 1, 2020 12:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.