Диджеи от цялата страна се обединиха в асоциация

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 1, 2020 12:45

Диджеи от цялата страна се  обединиха в асоциация

Диджеи от цялата страна се събраха на ресторант „Приказките“ – Харманли, на петата си среща. Във вторник, 28 януари, тук дойдоха дисководещи от София, Хасково, Бургас, Варна, Стара Загора, Варна и други градове на страната.
Преди купона свещеник Живко отслужи водосвет за здраве и благополучие на присъстващите. След това Иван Тодоров съобщи за успешното регистриране на сдружение, с което да си сътрудничат, защитават и помагат. Той е председател на Национална асоциация на сватбените дисководещи, под която шапка са и парти диджеите. „За да се стигне до тази стъпка, бяха непрекъснатите проверки от дружествата “Музикаутор“ и „Профон“, които се занимават с колективно управление на авторски и сродни права“, каза той. Искали да знаят какво искат от тях за музиката, която пускат в заведения и на частни събития. Наели адвокати и направили среща с тях и уредили този въпрос.
„Другият проблем, с който се сблъскваме, е Наредба от миналата година. Заедно с Българската асоциация на заведенията и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се опитваме да направим съвместно група, с която да се преборим, за да се разреши вдигането на шум поне до полунощ в ресторанти и заведения.“
В края на вечерта 120-те диджеи събраха 1606,50 лв. Тя ще бъде дарена за лечението на Михаела от Димитровград.
Организатори на събитието са Dj Rumen Latev, Dj Asky и Dj Besty.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 1, 2020 12:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама