„ДЕСНИТЕ“ се обявиха за алтернатива на Реформаторския блок и ГЕРБ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 6, 2014 16:41

„ДЕСНИТЕ“ се обявиха за алтернатива на Реформаторския блок и ГЕРБ

Днес в София беше представен новия десен политически съюз Коалиция „ДЕСНИТЕ”. Негови учредители са: ПП Български демократически форум, ПП Единна народна партия, ПП Синьо единство и участници в гражданската квота на съюза в състав: д-р Илко Семерджиев, Деница Сачева, Юлиан Войнов и Бойко Станкушев.

В представянето си пред медиите д-р Илко Семерджиев изтъкна: „ Опитваме се да дадем алтернатива, с която да покажем, че „политика“ не е мръсна работа. Политиката става мръсна, когато с нея се занимават хора, които нямат ценности и които вкарват в нея лоши практики. Политиката в България трябва да стане професионално занимание, защото политиката е душата на държавата. Ние искаме да покажем, че в политиката почтенността е възможна, че принципите и последователността дават стабилност.“

„Днес можем да кажем, че избирателите имат възможност да гласуват за национално-патриотичен десен съюз, който защитава тезата, че националния интерес е достойното битие на гражданите. Обръщаме се към десните избиратели, които се колебаят, които може би са се отказали да гласуват, заради липсата на последователност в принципите, както и към тези, които са обвзети от национален нихилизъм, защото са свалили доверието от политическата класа“, каза на свой ред председателя на Български демократически форум Жаклин Толева.

„Обединени сме водени от идеята за бъдещото. Това е дясно обединение, в което няма нито едни член, който да има проблем с дясната си идентичност. Водени сме от това, че десните хора у нас трябва да избират не между две злини или по неволя, а трябва да отиват до урните с гордост и самочувствие. Искаме да правим ясна дясна политика и да представяме идеите си пред хората, а не да се обясняваме за трудни партньорства или компромиси, които е трябвало да се правят“, допълни председателят на Синьо единство Христо Панчугов.

„Нас ни събира сходството в мисленето, общата ни биография и визията ни за бъдещето, а не аритметиката“, подчерта Мария Капон, председател на Единната народна партия. БСП, ДПС и ГЕРБ имат сходни действия и точно това ги прави еднакви и наши основни политически опоненти. Категорично се противопоставяме на популизма и провеждането на политики в името на лични интереси. Ние сме безкомпромисната десница“, заяви още тя.

Коалиция „ДЕСНИТЕ“ остава отворена за десните партии от Реформаторския блок, с които има идеологически, ценностни и биографични сходства каквито са ДСБ, СДС и БЗНС и ги призовава да изоставят центризма и опитите да помагат на популизма срещу властови позиции.

„Десните“ заявиха амбиция за успешно представяне на предсрочните избори на 5 октомври. Те подготвят своя предизборна и управленска програми.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 6, 2014 16:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама