Денислава с понито Джако дебютира успешно на конно състезание

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 9, 2020 18:27

Денислава с понито Джако дебютира успешно на конно състезание

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 42/926, година XVII, 6-12 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Първата проява на младото партньорство между 11-годишната Денислава Манолчева и понито Джако завърши успешно. Те участваха в състезанието в Асеновград, което се проведе на 31 октомври. То бе последното за сезон 2020-та от спортния календар на Българската федерация по конен спорт (БФКС).
Високото само 107 см пони Джако и Денислава участваха в дисциплината „издръжливост“ на дистанция от 15 км и финишираха с време 90 минути. На трасето ги придружаваше инструкторът по езда Клеър и с коня си Интифада (Intifada). След състезанието тя сподели: „Въпреки че Асеновград е предизвикателно трасе, никога не съм имала съмнения относно Дени и Джако, те работиха усилено, за да се подготвят, и не бих могла да бъда по-горда“.
На въпроса какво е да се надбягваш в първото си състезание по издръжливост, Дени сподели: „В началото бях много нервна. Досега никога не съм участвала на състезания по издръжливост, и то от национално ниво, и бях толкова развълнувана. Ние тренирахме наистина усилено за него и Джако беше страхотен. Имам чувството, че той хареса всяка минута от надбягването“.
Дуетът е част от отбор „Пирует“ (Pirouette) и конна база „Сакар“.
Екипът на конна база „Сакар“ се съсредоточи върху ездата на Джако от началото на лятото, когато Дени се премести от Ямбол в село Срем за цялата ваканция. Тук тя посвети повече време на уменията си по конна езда и да тренира упорито с малкия Джако.
Клеър Бейкър е член на международния екип на „Пирует“ от 2016 г. и представяла Великобритания в различни български конни събития. Тя е треньор и мениджър на конна база „Сакар“ в село Срем, до Тополовград, където преподава и тренира езда, издръжливост и изкуството на конната езда.
„Сега нямам търпение за сезон 2021-ва по издръжливост“, споделя Дени. „През зимата ще работя с някои от по-големите коне в Срем и следващата година ще мога да се състезавам в надбягвания на 30 и 40 км. Един ден искам да представя България в надбягвания по издръжливост“, споделя амбициозната състезателка.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 9, 2020 18:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама