Дарители помогнаха на болницата в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 8, 2020 11:11

Дарители помогнаха на болницата в  Харманли

На 21 март на заседание на Общинския кризисен щаб от „МБАЛ Харманли“ обявиха нуждата от гражданска подкрепа за закупуването на генератор и UPS устройства, необходими за апаратите за командно дишане, които ще се използват в борбата с COVID-19.
Веднага след това от болницата отделиха 19 000 лв. и генераторът бе доставен. На обявената дарителска сметка на сайта на болницата се събраха 4 500 лв. от местни дарители – „Зайчев и син“ ООД, „Клима-Д“ ЕООД, д-р Пламен Делчев, д-р Таня Маркова и други граждани, пожелали анонимност. Друг дарител оигури 1 200 лв. за закупуване на единия UPS.
Болницата получи помощ още от „АБС Строй“ ЕООД, която дари бетон за отливането на площадката пред отделението, предназначено за лечение на пациенти, заразени от коронавирус.
Болницата получи 500 допълнителни предпазни маски за многократна употреба от народния представител Георги Станков и 50 от Дияна Въгларова.
Дарителската сметка на здравното заведение остава активна. За повече информация и възможността да се помогне не само с парични средства е посочен телефон на координатора на болницата Нина Георгиева – 0887 80 63 50.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 8, 2020 11:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама