Дарение от Швейцария пристигна в болница

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2017 08:10

Дарение от Швейцария  пристигна в болница

„МБАЛ – Харманли“ получи дарение от Швейцария. В края на миналата седмица в болницата пристигна ТИР, натоварен с употребявани електрически легла, матраци, нощни шкафчета и други помощни средства.
„Аз молих българския Червен кръст да получа нови легла за нуждите на болницата, споделя управителят д-р Златка Чанкова „Те ми осигуриха само три, но ми дадоха идеята, че мога чрез българското посолство в Берн, да се обърна към Малтийския орган в Швейцария. Тази организация се озова на молбата ми и ни предоставиха хуманитарна помощ.“
Всички артикули са били почистени от служители на Малтийския орден и се предоставят в перфектно състояние. Имат сертификат за дезинфекция, съгласно швейцарските санитарни норми и спецификации.
Консумативите са с годност до 2020 година и ще спестят пари от издръжката на болничното заведение, защото ги купуват.
Едно подобно българско легло е 580 лева, като матракът му е 100 лева. В дарението има 30 легла, 30 матрака, 15 нощни шкафчета, проходилки, инвалиди колички, уред за вдигане на лежащо болни. От МБАЛ – Харманли“ са платили само транспорта от Швейцария до Харманли.
Ръководството на болничното заведение изказва благодарност на Анета Груйчева и на други служители от посолството на България в Берн. Специална благодарност д-р Чанкова отправя и към госпожа Шекова от БЧК за отзивчивостта.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2017 08:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.