Д-р Вълчева: „Господин Касабов от телевизия Скат е зет на г-жа Ятакчиева“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 9, 2006 20:11

Д-р Вълчева: „Господин Касабов от телевизия Скат е зет на г-жа Ятакчиева“

Госпожо Вълчева, преди десетина дни бе излъчено предаването „Паралакс“ по телевизия „СКАТ“. По Ваш адрес бяха изречени много тежки обвинения.
Това беше едно отвратително, поръчково, целенасочено предаване. Не съм предполагала, че г-н Касабов, който смее да се нарича журналист, може да бъде толкова арогантен. Донякъде оправдавам пристрастията му – все пак той дойде в Тополовград по молба на небезизвестната червена активистка г-жа Ятакчиева, на която е зет. Но въпреки чувствата му, къде е журналистическата му етика.
След като му отделих над час за интервю, как така в предаването имаше едва няколко откъса, грижливо подбрани? Сигурно е лесно да очерниш някой, който отсъства?

Бяхте обвинена в отклоняване на средства?
Да, така е. Общински съвет Тополовград ме обвини, че вместо 1200 кв. м. асфалт при с. Сакарци е имало едва около 100 кв.м. Наистина пренасочих средства. Непосредствено след като спечелих изборите през 2004г. в Тополовград се разрази буря съпроводена от проливен дъжд. Хората си спомнят, че асфалтът на много места бе отнесен, а улиците бяха изровени. В този момент, нямаше от къде да набавим средства за спешни ремонти. И вместо към Сакарци, парите бяха пренасочени към улиците на града.
Освен това, асфалтирахме участъка пред ресторант „Империал“. Точно по това време предстоеше провеждането на Балкански фестивал и голяма част от гостите трябваше да се настанят в „Империал“. Около ресторанта всичко беше в кал. Е, вече не е. Асфалт бе положен и по отбивката към гробището, защото катафалката буксуваше при мокро време.
Ревизията, която бе предизвикана по това време, установи с 1800 кв. м. асфалт в повече, отколкото е вписано в документите. За това, че си позволих да пренасоча средствата, бях глобена веднъж 150 лв. и веднъж 230 лв., които платих от джоба си. Но в този момент нямах избор. И смятам, че хората ще ме оправдаят. Искам да заявя открито, че пари не съм присвоявала. Това доказаха многобройните ревизии.
Г-н Атанасов, това, което сега казвам на Вас, казах и на г-н Касабов! Но той преднамерено не го е включил в предаването си.

В ефира на СКАТ  бяхте атакувана от г-н Семерджиев, който каза, че е един от хората с най-много заслуги да бъдете кмет.
Г-н Семерджиев защитава лични интереси. Заради своето некоректно поведение той беше изгонен от НДСВ. Интересно ми е след като за него гласуваха симпатизанти на НДСВ, а той вече не е член на тази партия, чии интереси защитава сега. Не е ли редно да отстъпи място на следващия в листата? Смятам, че това е по силите само на един достоен човек. Искам да изразя възмущението си от още един момент в предаването на СКАТ. Г-н Касабов буквално изнуди двете жени, които влязоха в кабинета ми да кажат, че не съм ги пускала при мен. Но е изрязал от материала си как ми благодариха, че миналата година аз им намерих работа, че са гласували за мен и не искат Пашов за кмет. Това без да иска ли г-н Касабов не го пусна?
Ето такива са методите на моите опоненти. След като Апелативна прокуратура ме върна на работа г-жа Ятакчиева и г-жа Желка Добрева се разболяха. Подозирам, че ще боледуват 6 месеца. Така действа и г-н Пашов. Когато трябваше да напусне секретарското място, той се опита да излезе в безконечни болнични.
Разпоредих проверка и Националната Лекарска Комисия (НЛК) установи, че болничните са нередовни. Сега г-н Пашов ще трябва да възстанови получените заплати с лихвите за периода, в който е „боледувал“. Не мога да проумея, как общински съветници, които са избрани от народа, загърбват обществения и поставят преди всичко личния или чисто партиен интерес.
Защо например г-н Пашов е абонирал всички кметства и читалища в общината за в. „Тунджа“? Толкова ли е важен тоя вестник? За никой не е тайна, това издание обслужва интересите на БСП. А това, че абонаментът струва на данъкоплатците 4560 лв. няма значение. По важно е любимият на г-н Пашов вестник да се чете в общината. Този номер няма да мине. Фактурата, която виждате е изпратена именно от редакцията на в. Тунджа, но няма да я подпиша.
Искам да отбележа и един комичен момент от „интервюто“, което дадох на именития журналист от СКАТ. Г-н Касабов ме попита как се чувствам като кмет, избран с гласовете на ДПС. Останах доста озадачена, но той продължи да упорства твърдейки, че са пристигали автобуси с гласоподаватели на ДПС, които са гласували за мен. Стана ми ясно, че тоя човек изобщо не е в час. Казах му, че определено е пристрастен, но не знаех доколко. Предаването беше пълен фарс. Ще повторя, че всичко, което казах на вас, казах и на Касабов. Не очаквах такова падение. Не очаквах и Апелативна прокуратура да бъде така орезилена в ефир от наша именита адвокатка.
Сигурно няма друг кмет, който да работи в такава обстановка – безброй преписки, дела. Но това няма да ме спре, защото всички обвинения срещу мен са безпочвени.
Открито заявявам пред гражданите на Община Тополовград, че във всеки един момент съм работила единствено и само в техен интерес. Ел. авария оставя без ток болницата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 9, 2006 20:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама